Informatie testcondities

Deze overbroek is getest in zowel de huiselijke omgeving als buiten bij een temperatuur variërend van 10 graden tot en met twintig graden.

Review

De Patagonia Houdini overbroek is bedoeld om je bijvoorbeeld na het hardlopen warm te houden zodat je niet afkoelt. Desgewenst kan je met deze broek ook sporten, want hij ademt voldoende en is licht in het gebruik.

Een overbroek voor na het sporten, of bijvoorbeeld een tussenstop in een koudere omgeving, moeten je spieren warm houden. Dat betekent dat de broek je ook moet beschermen tegen een (koudere) wind. Verder is het handig, maar niet noodzakelijk, als de broek licht is in verband met het eventuele meenemen en opbergen van de broek.

De broek voldoet ruimschoots aan alle vereisten. Om met de laatste te beginnen; de broek is zeer licht en goed opvouwbaar (nylonstof) waardoor de broek tijdens een trektocht gemakkelijk is mee te nemen.

Daarnaast voldoet de broek ook ruimschoots aan het belangrijkste vereiste en dat is dat de broek je warm houdt. De broek houdt je spieren warm, ook wanneer er bijvoorbeeld een koudere wind opsteekt. Met name die laatste factor (wind) maakt dat je natuurlijk sneller afkoelt.

Ook is het mogelijk om (actief) te bewegen in de broek. De broek knelt niet of beperkt je niet in je bewegingen. Wel moet bedacht worden dat de broek niet geschikt is om bijvoorbeeld te klimmen of te bewegen door bossen en struiken.

Er is een minpunt en dat is een punt wat bij meerdere van dit type broek voorkomt. Onderaan de pijpen zijn drukknopen bevestigt zodat je de broek over je schoenen heen kunt trekken. Echter (zoals bij meerdere broeken) is deze ruimte te beperkt. Bij een forsere schoen moet je dus eerst de schoen uittrekken voordat je de overbroek aan kan doen.

 

Pluspunten

  • Houdt zeer goed warm
  • Licht van gewicht
  • Gemakkelijk op te bergen

Minpunten

  • Pijpen te nauw voor over schoenen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.