Testomstandigheden

De Osprey Raven 10 is getest tijdens een trailrun in Nederland, skiën in Oostenrijk, als werktas en tijdens fiets- en wandeltochten in Sydney en Tasmanië.

Review

Osprey Raven SkiDe Osprey Raven 10 is een erg veelzijdige rugzak. Hij is speciaal ontworpen voor mountainbiken, ik vind hem juist erg geschikt om mee te wandelen, te skiën en om fietsend naar werk te gaan. De Air Mesh hipbelt geeft veel stevigheid en zorgt er met de Atilon foam framesheet voor dat zelfs met 3 liter water en een volle tas er zeer weinig gewicht op mijn schouders rustte. De Airspace backpanel zorgt voor voldoende ademing net als de schouderbanden, die met het dragen van een mouwloze top wel licht schuren. Als rugzak tijdens actievere fietstochten vond ik het draagcomfort fijn, maar niet perfect; Met een volle waterzak is de achterkant redelijk stijf en ik bleef wat zoeken naar de juiste hoogte om de rugzak te dragen zodat ik niet op 1 bepaalde plek van mijn rug te veel druk had.

Het speciaal ontwikkelde Hydraulics systeem zorgt ervoor dat de waterslang over de rechterschouder wordt geleid waardoor het eenvoudig is om al bewegend te drinken. Echter het magneetje waarmee het einde van de slang op de linkerborst bevestigd kan worden werkte niet, alleen bij rustig fietsen bleef het zitten. Het was op te lossen door de waterslang door een lusje te halen op de borstbelt, maar daardoor kwamt het einde wel af en toe tegen mijn lichaam aan. Niet ideaal dus.

Osprey Raven packDe indeling van de tas is geweldig! Als vrouw ben ik gewend om regelmatig mijn spullen te zoeken in een tas. Deze rugzak geeft gelukkig zo veel verschillende en tegelijkertijd duidelijke opbergopties dat alles volkomen gestructureerd opgeborgen kan worden. In het hoofdvak past zelfs mijn laptop en tijdens de actieve fietstochten pastte hier veel eten in. De Front Stash Pocket heeft een fijn extra zakje met ritssluiting en tegelijkertijd kun je er enorm veel extra’s in kwijt. Als ik al deze opbergopties gevuld had en ik toch nog spullen mee wilde nemen of een laag kleding uit wilde doen pastte dat gemakkelijk in de Streth Mesh Front Pocket (een gaaszak die te sluiten is met een kliksysteem wat ongelofelijk veel extra ruimte bood). Ook op de hipbelt zitten aan beide kanten zakjes met ritsen. Deze zijn volgens Osprey geschikt voor een telefoon, maar mijn Samsung pastte er alleen in als ik de rits een beetje open hield. Wel zeer geschikt voor een snelle bite of sleutel van de fiets.

Onderaan de rugzak is zelfs nog een ruimte met uitrolbare flap om alle reparatiespullen mee te nemen. Hier heb ik geen gebruik van gemaakt, maar lijkt zeker bruikbaar! Wat ook erg goed werkte is de LidLockTM helm opberger die ervoor zorgt dat de helm stevig aan de buitenkant van de tas blijft zitten.

Osprey Raven HikePluspunten:

  • Indeling van de tas met al de verschillende opbergopties!!!
  • Draagcomfort (speciaal tijdens wandelen met waterzak en fietsen zonder waterzak)
  • Mogelijkheid om 3 liter water mee te nemen door ingebouwd Hydraulics™ 3.0 Liter Reservoir en goede geleiding van waterslang over de rechterschouder
  • LidLock TM helm opberger

Minpunten:

  • Magneet om de waterslang aan te koppelen werkt alleen bij rustig fietsen
    Draagcomfort tijdens fietsen met een gevulde waterzak
REVIEW OVERVIEW
Overall
Gebruiksvriendelijkheid
Draagcomfort
Materiaalgebruik
Previous articleReview: Coleman CXS+ 300R LED Hoofdlamp
Next articleMTB Zermatt – view on the Matterhorn
Rinske de Jong
Al vanaf dat ik kan staan, doe ik aan sport en hebben mijn ouders me de liefde voor bergen en natuur bijgebracht. Ik hou ervan buiten te zijn, met wandelschoenen aan, (tour)ski's onder, trainrunschoenen aan, een mountainbike, een beachvolleybal, of op een rots met een weids uitzicht voor me. Vanaf 2016 ga ik de wereld rondreizen om zoveel mogelijk buiten te genieten!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.