Omstandigheden

Het shirt is getest tijdens het hardlopen, wielrennen en tijdens survivalruns. De temperaturen wisselden van -10 tot 12 graden Celsius. Het is gebruikt als onderkleding direct op het lichaam en in combinatie met een extra Odlo shirt eronder en/of een Odlo Windjack erover heen. De duur van de trainingen varieerden van 30 minuten tot en met 2 uur.

Review

Het shirt zit, zowel om het bovenlichaam als om de armen, strak en zeer comfortabel om het lichaam. Dit komt mede door de elasticiteit van het shirt. Dit kan mogelijk een nadeel zijn bij het uittrekken van het shirt. De rits in de kraag heb je geen last van en schuurt ook niet over de huid. Van -7 tot 12 graden Celsius kun je goed trainen in combinatie met een windjack. Onder de -7 graden Celsius is het te koud en is een extra shirt eronder nodig, boven de 8 graden kan het te warm zijn. Mede door de hoge kraag en lange mouwen is deze warmer dan het vergelijkbare s/s shirt. Het shirt reguleert het zweet goed, de huid is daardoor ook nauwelijks nat aan het eind van een training en er blijft geen zweetgeur in hangen. Doordat de stof zeer fijn geweven is kan een scherp voorwerp of kapotte nagel er al wel voor zorgen dat er draadjes loskomen.

Pluspunten

  • bewegingsvrijheid
  • geurloos
  • goede pasvorm
  • warm
  • rits irriteert niet

Minpunten

  • kan gaan pluizen
REVIEW OVERVIEW
Overall
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs - Kwaliteit
SHARE
Previous articleReview: Bergans Expedition Down Pants
Next articleReview: Odlo Running Jacket Race
Thijs Holkers
Sinds mijn zesde sport ik. Ik heb veel verschillende sporten gedaan en beoefenen de laatste jaren voornamelijk wielrennen en hardlopen. Sinds 2012 ben ik begonnen met survivalruns, adventure races en trails dit doe ik ook in wedstrijdverband. Opgeleid aan de ALO in Groningen en bij Chivo ben ik nu sinds 2012 werkzaam als Personal Trainer/ Vitaliteitstherapeut.

Leave a Reply