Informatie testcondities

We hebben de softshell tijdens een testweekend van Snowciety intensief gebruikt op de Gletsjer van Kaprun. Temperaturen lagen vrij hoog, zo rond het vriespunt. Voornamelijk zon, af en toe bewolkt, maar geen sneeuw of neerslag.

Review

Ik moet zeggen dat ik initieel wat sceptisch was over hoe dun de jas was. Ik ben geen dure merken als Spyder en Peak Performance gewend, dus daar kan het goed aan liggen. Het was relatief warm voor november, iets boven het nulpunt, en redelijk zonnig. Ook onder deze omstandigheden is de jas veel warmer dan mijn eigen Protest. Geen last van de harde wind of van het snowboarden in de schaduw om 4 uur ’s middags.

Doordat de jas zo dun is heb je volledige bewegingsvrijheid. Hij is daarnaast ook erg licht.

De jas is wat aan de korte kant voor snowboarders. Doordat ik veel zit en vooroverbuig, kwam het regelmatig voor dat ik een blote rug opliep. Op de tweede dag hield ik hier al meer rekening mee en was het goed te compenseren.

Er zijn genoeg opbergvakken aanwezig voor je spullen. Goed is ook dat het vakje voor je telefoon bijna bij je keel zit en dus bij een val goed beschermt is. Wat ik wel echte miste was een vakje voor je skipas. Bij veel jassen zit er of in je mouw of aan de binnenkant van je linkerzak een speciale plek voor je pas, zodat je die eenvoudig langs de poortjes kunt swipen. Ik moest nu oppassen dat ik mijn pas niet verloor uit mijn linkerzak.

Conclusie

Heel blij met deze jas! Zou hem graag altijd willen dragen. Zit goed op de piste, staat goed buiten de piste. Aanrader

Pluspunten

  • Dun, maar zeer goed isolerend
  • Goede draagcomfort

Minpunten

  • Geen vakje voor je ski pas
  • Aan de korte kant voor snowboarders

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.