Informatie testomgeving

De jacket is getest tijdens het hardlopen en wielrennen. De temperaturen wisselden van -10 tot 12 graden Celsius. Het is gebruikt als windjack met daaronder Odlo onderkleding bestaande uit Evolution Warm Shirt en/of Seamless Running Shirt with zipper. De duur van de trainingen varieerden van 30 minuten tot en met 2 uur.

Review

Het windjack ziet er zeer stoer uit! Het is ontzettend ligt en soepel. Het heeft een zeer goede pasvorm en er kan makkelijk kleding onder gedragen worden. Het jack is opgebouwd uit verschillende stoffen die merkbaar hun werk doen. De voorzijde is vervaardigd van materiaal dat je beschermt tegen de wind, onder de oksels en op de rug ademend materiaal wat goed vocht afvoert. Op plaatsen waar het nodig is (ellebogen en schouders) is flexibeler materiaal gebruikt. Op de zijkant van de armen en op de rug zitten subtiele maar goed opvallende reflectoren.

Een nadeel is bij het losmaken van de rits dat je deze goed moet begeleiden het laatste stuk om deze volledig los te krijgen. Een extra is het tasje dat aan de binnenkant op de rug is gemaakt waar je het jack in kunt stoppen. Er blijft dan een compact zakje over. Dit tasje is echter te groot om daar iets in te doen omdat het tijdens het lopen alle kant op kan bewegen. De rits van het jack is van kunststof en sluit zeer goed af. Een nadeel aan het jack is dat er geen pockets in zitten om bijvoorbeeld een bar in te doen of iets dergelijks. En het kan geuren aan het eind van een training.

Dit jack is een zeer goede aanvulling en met de juiste kleding eronder maakt dit jack je uitrusting zeker compleet

Pluspunten

  • Bewegingsvrijheid
  • Uiterlijk
  • Pasvorm
  • Opvallend

Minpunten

  • Geen (kleine) pockets
  • Kan geuren

Ik zou dit product ook adviseren aan mijn vrienden.

Informatie tester: Thijs Holkers

Ik sport sinds mijn zesde en ik ben sinds een aantal jaren meer actief als buitensporter. Survivalruns, hardlopen, wielrennen en skiën. Sinds 2012 ben ik ook begonnen met wedstrijden. Ik heb in 2012 mijn opleiding aan de Sportacademie in Groningen afgerond en werk sindsdien in het speciaal onderwijs als docent Lichamelijke Opvoeding. Sinds 2013 ben ik tevens actief als Personal Trainer binnen Twente.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.