Informatie testcondities

De handschoenen zijn getest tijdens hardlopen en wielrennen. De temperaturen wisselden van -10 tot 12 graden Celsius. De duur van de trainingen varieerden van 30 minuten tot 2 uur.

Review

De handschoenen zitten strak en zeer comfortabel om de handen. Dit komt mede door de lichte stof en de elasticiteit van het materiaal. Uit ervaring blijkt dat het vanaf 4 graden tot 12 graden de handschoenen prettig zijn, en je handen warm houden tot zeker 45 minuten. Daarna worden de vingers merkbaar kouder. Onder de 4 graden zijn deze handschoenen te koud en duurt het nog geen 30 minuten voordat de kou in de vingers zit en dit gaat er niet uit. Een goede eigenschap van deze handschoenen is het materiaal dat op de handpalm zit. Het materiaal van de handschoen zelf is te glad om bijvoorbeeld een bidon vast te houden, maar door het siliconen op de kant van de handpalm is dit wel mogelijk en blijft het bijna plakken aan je hand.

Pluspunten

  • Bewegingsvrijheid
  • Goede pasvorm
  • Siliconen aan de palm zijde

Minpunten

  • Te koud voor winterdagen
REVIEW OVERVIEW
Overall
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs - Kwaliteit
SHARE
Previous articleReview: Odlo Running Jacket Race
Next articleReview: Odlo Running Tights Long Race
Thijs Holkers
Sinds mijn zesde sport ik. Ik heb veel verschillende sporten gedaan en beoefenen de laatste jaren voornamelijk wielrennen en hardlopen. Sinds 2012 ben ik begonnen met survivalruns, adventure races en trails dit doe ik ook in wedstrijdverband. Opgeleid aan de ALO in Groningen en bij Chivo ben ik nu sinds 2012 werkzaam als Personal Trainer/ Vitaliteitstherapeut.

Leave a Reply