Testcondities

Wanneer ik tijdens een rondje hardlopen andere vrouwen tegemoet zie lopen die geen goede sportbeha dragen (lees: the girls vliegen alle kanten op) ben ik bijna in staat om haar achterna te rennen om te zeggen dat ze een sportbeha moet kopen. In Nederland draagt bijna 70% van de vrouwen een onjuiste BH maat. Shame on you! We hoeven hier natuurlijk niet uit te leggen dat juist met sporten een perfecte ondersteuning extra belangrijk is.

Review Odlo Ultimate Fit Sportbeha

Een yoga sessie is niet hetzelfde als een rondje hardlopen of skiën. Maar het startpunt in deze is wél hetzelfde; een goede basis, in dit geval de sportbh, zorgt voor meer sportplezier!

Odlo-high-ultimate-fit-cardDe Odlo High Ultimate Fit belooft maximum support door de gevormde cup en aanpasbare schouderbanden, gemaakt van ademend en sneldrogend materiaal zodat de huid droog en comfortable blijft aanvoelen tijdens het sporten. Nu ben ik over het algemeen gewend om sport bh’s met beugel te dragen, dus een nieuw model zonder beugel maar mét deze belofte als het op support aankomt is de moeite waard om uit te proberen. Dat doe ik meerdere malen tijdens verschillende sportmomenten. 

Gebruiksgemak

Over het algemeen voelt het materiaal heel soepel en zacht aan voor de sportactiviteit, tijdens en na. Dat is echt een pluspunt want soms gaat het schuren wat niet prettig is. De schouderbanden zijn aan te passen door middel van haakjes. Het viel mij op dat dit gemakkelijk gaat maar dus ook gemakkelijk los kan schieten. Je raadt het al, dat had ik dus. De volgende keer heb ik extra goed opgelet met het aanpassen en daarna was het geen issue meer. Iets minder makkelijk is het aan- en uittrekken. Dit kan alleen over het hoofd waarbij je de sluiting achterop je rug nog vast moet maken wanneer je ‘m aanhebt. Net een handeling te veel wat mij betreft. Een ander belangrijk punt is dat je sportkleding na een flink aantal wasbeurten er nog goed uitziet en de rek er niet uitgaat. Ook hier voldoet het product aan de standaard verwachtingen.

Tijdens het sporten

Odlo-High-Ultimate-Fit-review-productIk loop erg veel hard dus daar merk je direct of een sportbh zijn werk doet of niet. In mijn achterhoofd geloof ik nooit echt dat een sportbh zonder beugels maximaal support kan bieden maar de Odlo High Ultimate Fit bewijst mij het tegendeel. Alles blijft netjes op de juiste plek zitten. Daarnaast heb ik geen last van mijn schouders wat erg fijn is. Ook tijdens andere sporten die ik beoefen, waaronder pilates en skiën ben ik tevreden met het product. Het geeft voldoende support en de zachtheid van het materiaal betekent dat het van goede kwaliteit is gemaakt. Erg belangrijk want dat reflecteert vaak in de prijs die je betaalt. Met de winkeladviesprijs van € 30,- vind ik de prijs-kwaliteit verhouding goed. 

Mijn indruk is buiten het gebruiksgemak dat beter kan positief, de Odlo High Ultimate Fit geeft support tijdens high en low impact inspanning waardoor ik tijdens het sporten optimaal plezier heb. Er blijft slechts één verzoek over aan Odlo: neem in de toekomst naast zwart en wit wat vrolijke kleuren op in jullie assortiment.

Pluspunten: 

  • Materiaal is kwalitatief goed.
  • Makkelijk verstelbaar.
  • Support is optimaal, zelfs zonder beugels.
  • Prijs-kwaliteitverhouding.

Minpunten:

  • Aan- en uittrekken is lastig.
  • Bij niet goed verstellen, kan de schouderband los schieten.
  • Het mag wat vrolijker qua kleur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.