De MSR MIOX waterzuiveraar is ontwikkeld in samenwerking met het Amerikaanse leger. De technologie is state of the art, gebaseerd op mixed oxidants (MIOX). Door een paar druppels vervuild water met tafelzout te mengen, het mengsel daarna met elektriciteit te laden en aan je watervoorraad toe te voegen verkrijg je een elektrolytische reactie die het water opsplitst in mixed oxidants, bestanddelen zoals chloor en ozon.

Die kleine hoeveelheid behandeld water wordt vervolgens toegevoegd aan de rest van je water en schakelt alle virussen, bacteriën, Giardia Lamblia en Cryptosporidium uit, waar zelfs jodium niet in slaagt. Het water zelf heeft geen vervelende zoutsmaak.

De Miox Purifier is bovendien ontzettend gebruiksvriendelijk. Hij is compact en licht, werkt op standaard camerabatterijen en op zout en je hoeft hem niet te onderhouden. Dat is meteen het grote voordeel tegenover de grotere waterfilters.

Informatie testomgeving
De MIOX is getest gedurende verschillende trips in bergachtige omgeving. De weersomstandigheden waren zeer vochtig (veel regen). Uit verschillende bronnen is water gezuiverd (watervallen, beekjes, stilstaand water) tot op hoogtes van 600 meter met temperaturen variërend tussen 5 en 20 graden Celsius. De waterbehandelingen zijn uitgevoerd voor een ½ liter tot 4 liter. De waterkwaliteit varieerde hier van zeer troebel tot prachtig helder (en schoon) water.

Review
De MIOX blijkt een hoogwaardige en betrouwbare waterzuiveraar die in staat is een aardige hoeveelheid water (tot 4 liter) te zuiveren tot goed drinkwater. Met de eenvoudige bediening en duidelijke Quick Start handleiding is de MIOX een compacte, bijzonder licht en gebruiksvriendelijke waterzuiveraar.

De meegeleverde “Indicator Strips” bleken een houdbaarheid te hebben van 03/2013. Na een test in “schoon” en “vervuild” water waar de “Indicator Strips” respectievelijk “OK+” en “To low” aangaven hebben we het aangedurfd de strips te gebruiken.

Pluspunten

  • Snel
  • Eenvoudig

Minpunten

  • Takjes e.d. blijven achter

Adviesprijs (online): € 183,-

Ik zou dit product ook adviseren aan mijn vrienden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.