Informatie testcondities

Ik heb het Mountain Hardwear jack een week lang getest tijden een week vakantie in Kaprun. De temperatuur op de piste overdag schommelde zo tussen de -5 en 2 graden Celsius. Het was over het algemeen bewolkt, soms met sneeuwval.

Review

Ik zal er voor uitkomen, dit is de eerste keer dat ik een zogenaamd down-jacket heb aangehad. Naar verluid zijn ze erg handig voor wanneer je gaat hiken of backpacken, maar ook als onderlaag voor tijdens de wintersport.

De omstandigheden waren tijdens de test-week helaas zo dat dit ghost whisperer jacket dragen als extra onderlaag wel erg warm werd. Dat is namelijk iets dat dit jacket erg goed doet, je warm houden.

Als je nog nooit een down-jacket hebt vastgehad, zal je misschien niet geloven dat zo’n dun, lichtgewicht jack je zo goed warm kan houden. Het jack weegt echt zo goed als niets en je kan het opproppen tot een zeer klein pakketje. De jas is hier zelfs voor gemaakt, je kunt hem opbergen in zijn eigen zak. Je trekt eenvoudig de zak binnenstebuiten en begint de rest van de jas er achteraan in te stoppen. Wanneer je dit hebt gedaan, rits je hem dicht en dankzij twee lusjes kun je hem zo onder je backpack hangen.

Het jacket is uitgevoerd met twee grote zakken een dunne voering, en nylon buiten-, en binnenkant. Dit nylon houdt je over algemeen droog en laat niet zo heel veel wind door.

Ik hoop het jacket nog eens onder koudere omstandigheden te mogen testen, want als onderkleding werd het niets. Als bovenlaag is het helaas weer net te koud wanneer de wind langs je suist. Ik heb hem wel prima als jack kunnen gebruiken in het dorp, alwaar het rond de 2 graden Celsius was.

Pluspunten

  • Zeer licht, en dan bedoel ik echt heel erg licht
  • Zeer compact mee te nemen in zijn eigen binnenzak!
  • Lekker warm voor temperaturen net boven de 0 graden Celcius

Minpunten

  • Iets te warm als onderlaag op de piste bij temp rond 0 graden Celsius

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.