De laatste jaren bieden steeds meer outdoormerken bike-specifieke kleding aan. Het Zweedse Haglöfs biedt een mini-collectie bestaande uit drie items: een short, een shirt en een windjack met capuchon. Bij het dragen is het eerst dat opvalt dat het shirt en jack een ander doel lijken te hebben dan het short. Het short is stevig, met veel stretch, grote zakken en ritsen waarmee je een enorme gaasvakken voor ventilatie kan ontsluiten. Het is een vrij ruim short en samen met de solide (maar erg lichte) bouwwijze voelt het bijna als een downhillshort. Het short heeft wat ons betreft twee minpuntjes: we vinden de prijs vrij hoog (maar om eerlijk te zijn is de kwaliteit dan ook hoog) en de D-rings op de tailleband gaan onder belasting verdraaien.

Het shirt en windjack echter zijn vrij strak gesneden en superlicht van constructie en lijken daardoor meer te passen op XC of gewone ritjes. Ze zijn beiden voorzien van kleine slimme vakjes met rits op precies de juist plekken voor sleutels, wat geld en je telefoon. Hoewel het windjack niet bedoeld is al regenjas (hij is echt niet waterdicht), hebben we vaak de eerste druppels van een bui ermee uitgereden zonder te wisselen naar een regenjas die veel minder goed ademt. Hij is trouwens in elkaar te proppen in zijn eigen borstzak en zo erg makkelijk onderin je rugzak mee te nemen.

Nog een high-light: aan de buitenkant van alle kledingitems zit een goede en stevige kledinglus, zodat je smerige of natte kleding lekker kan ophangen als je thuis komt of in je vakantieverblijf. Het shirt en jack zijn de grootste aanraders al zijn de prijzen vrij stevig in vergelijking met concurrerende mountainbikemerken. Maar de waar is naar zijn geld, je krijgt er supergoede kwaliteitsitems voor.

  • Shield hood jacket €120,-
  • Scramble LS zip €85,-
  • Ardent short €140,-

Meer informatie vind je in UP/DOWN Magazine December 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.