Informatie testomgeving
Ik heb de Cube AMS 11 bike rugzak getest tijdens mountainbiken in Slovenië. Gewoonlijk draag ik een grotere rugzak met meer volume, dus deze was verrassend licht voor mij. In eerste instantie leek het of deze aan de kleine kant was voor wat ik er mee wilde. Mijn doel was de AMS 11 mee te nemen voor een korte bergrit met al het basismateriaal dat ik normaal meeneem.

Review
Het hoofdcompartiment is onderverdeeld in twee delen. Op de rug is een compartiment aanwezig voor een drinkzak die aan een velcro-riem kan worden bevestigd. Tevens is hier mogelijkheid voor het opbergen van sleutels (sleutelklip). Aan de voorkant van het compartiment is een klein vak met ritssluiting voor kleine items. Aan de buitenkant bevindt zich een ‘soft- pocket’ voor kwetsbare spullen en twee – eenvoudig toegankelijke – zijvakken. Doordat de schouderbanden niet zijn voorzien van ‘padding’ zijn, ventileren deze beter dan schouderbanden die wel zijn voorzien van padding. Op beide schouderbanden is een bevestigingspunt aanwezig voor de drinkslang.

De rugzak is uitgerust met een verwijderbare regenhoes, wat een erg waardevolle functionaliteit is. Het rugpand is voorzien van ‘ruimten’ waardoor de lucht kan circuleren. Desalniettemin voorkomt dit niet ‘minder’ zweten. Laten we wel wezen; er is geen rugzak die voorkomt dat je gaat zweten en je rug niet nat wordt.

 

Ondanks dat de rugzak een beperkt volume heeft – maar 11 liter – was ik in staat al het materiaal dat ik nodig heb voor een korte rit, in de rugzak te krijgen: een drinkzak van 1,5 liter, wind-stopper, extra shirt, reserve band, multi-tool, energiereep en bril. Om de ventilatie van de schouderbanden te testen, heb ik doelbewust een katoenen shirt aangetrokken. Deze schouderbanden werken beter dan verwacht. Ondanks dat deze niet zijn voorzien van ‘padding’ zijn ze verrassend comfortabel.

Samengevat, de Cube AMS 11 bike rugzak is zeer geschikt voor korte ‘cross country’ ritten, waarbij je geen ‘zwaar’ materiaal hoeft mee te nemen, zoals beschermers of full-face helm. De AMS 11 heeft veel handige functionaliteiten wat het een ‘alround’ rugzak maakt. Je kunt hem gebruiken voor fietsen, hiking en dagelijks gebruik in de stad. De prijs van de Cube AMS 11 ligt rond de 50,-, wat niet goedkoop is, maar waarvoor je wel waar krijgt voor je geld.

Informatie tester
Joest Hoekstra: ruim 20 jaar mountainbike ervaring. Ik bike gemiddeld twee keer per week met in het weekend een lange bergrit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.