Burton LandlordAls je plezier, kick, euforie op een berg zou kunnen verpakken in een board, dan zou het sterk lijken op de Burton LandLord vermoed ik, althans mijn soort plezier. Plezier van vol gas de berg af, poeder of piste, met super veel controle. Een board waarop je niet ontzettend hard hoeft te werken om alles eruit te halen.

Omstandigheden

We hebben de Burton LandLord on en off-piste in Oostenrijkse skigebieden van Ishgl en Galtür gereden. We hebben genoten van een aantal fantastische dagen, de eerste echte sneeuw dump van het seizoen in dat deel van de Alpen in 2016. Dus niet een ongelooflijke base, maar wel echt vele centimeters verse poeder.

De Review
Post Foto's landscape.002Net als de Burton Toughcat, die wij eerder reviewden, behoort de Burton LandLord tot de lijn die Burton Family Tree noemt. En net als de Toughcat heeft de Landlord een lekkere agressieve setback camber. Je staat dus achter het midden van het board en niet gecentreerd boven het midden. Je staat echter wel centraal boven de contact punten van het board met de sneeuw, dus op de piste gedraagt het board zich dus veel meer als een twin shape board. Beste van twee werelden dus.

De Landlord heeft een grote neus waardoor die lekker over de poeder kan scheren, met veel float, maar door de camber in het profiel heb je op geprepareerd pistes ook nog steeds heel veel power en controle bij hogere snelheden. We merkten inderdaad dat de Landlord het on en off-piste echt fantastisch doet.

Flex en bewegelijkheid

Het verschil met de Toughcat is vooral in de flex. Waar de Toughcat dik en stug is, is de Landlord net wat flexibeler, waardoor je makkelijker je bochten in gaat en edge to edge echt super soepel gaat. Voor super ruime carve bochten tot punt de berg af richten en alleen klein side-to-side de berg af “slangen.” Volle snelheid, ook in poeder en toch controle.

Base

De base van de Landlord is “sintered” en dus supersnel. Dat betekend dat de polyethylene balletjes waaruit bases worden gemaakt onder extreem hoge druk verbonden worden tot een aaneengesloten base.  (Dit in tegenstelling tot “extruded” bases waarbij de bolletjes gesmolten worden). Tussen deze bolletjes blijven poriën die ervoor zorgen dat wax heel goed wordt opgenomen. Hierdoor is zo’n soort base vaak veel sneller dan extruded bases, maar ook duurder en moeilijker te repareren. Vanaf moment één was de Landlord dan ook niet te stoppen. Zo snel de helling af, heerlijk!

Adviesprijs van de Burton Landlord ligt tussen € 600,- en € 700,- Geen goedkoop board maar ik zou em zeker aanbevelen aan vrienden.

REVIEW OVERVIEW
Piste
Poeder
Park
Snelheid
Bewegelijkheid
Grip
Carve
SOURCEBurton
Previous articleReview: Burton Tough Cat 2016 Snowboard (ENG)
Next articleSkitest voor Piste Ski’s 2015-2016 – Nederlandse Ski Vereniging
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.