Informatie testcondities

De tas heb ik op meerder manieren getest. Als tas voor dagelijks gebruik (school, trein, bus, werk, e.d.); wandeltocht/weekend weg; tijdens het klimmen (korte routes, boulderen e.d.). Door het sterk wisselend weer van de afgelopen maanden heb ik de tas in korte tijd in verschillende weersomstandigheden kunnen testen. Zonnig winterweer, koude winterdagen, natte en winderige herfstdagen etc.

 

Review

De Arc’teryx Mantis 26 maakt de beloftes op het kaartje meer dan waar. Een tas voor alledaags gebruik met goed gebruik van bekende maar ook nieuwe technieken en duurzame materialen uit de alpine wereld. Zo zijn de schouderbanden in het midden gestikt waardoor het schuim op zijn plaats blijft en is het borstriempje volledig gemaakt van elastisch materiaal. Ook geen gedoe met regenhoezen of plastictassen maar gewoon een buitenkant van waterafstotend materiaal waardoor je geen zorgen hoeft te maken in wat voor weer je loopt.

Mantis-26-Backpack-BrickDe afmetingen van de Mantis 26 maken hem erg geschikt voor kleine wandeltochtjes en ook voor klimmen is hij goed te gebruiken. Aan de schouderband zit een klipje met een rubberen ring waar eenvoudig een Camelbak slang aan bevestigd kan worden. De schouderbanden en heupbanden zijn goed en eenvoudig af te stellen en passen zo goed als ieders postuur. Het rugpand is verstevigd met een verwijderbare plastic plaat en bied aan de binnenkant ruimte voor een Camelbak. Minpuntje is wel dat de doorgang voor de Camelbak slang er smal is en bij een volledig gevulde tas soms de doorvoor een beetje afknelt.

De Arc’teryx Mantis 26 heeft een groot vak dat met een dubbelrits bijna over de gehele voorkant kan worden open geritst. De inhoud en afmetingen van dit vak zijn groot genoeg om een 17-inch laptop in te vervoeren en ook voor een wandeltocht pas alles erin. De typische vorm van de tas is iets waar Arc’teryx zich in onderscheid. De traditionele tas vorm met een bolle onderkant en smalle onderkant is door Arc’teryx in veel van hun modellen omgedraaid uitgevoerd. Hierdoor is de onderkant nu vrij smal en de bovenkant veel breder waardoor deze meer ruimte bied. De reden hiervoor wordt duidelijk wanneer je een dag op stap bent en je jas of trui wilt wegstoppen. Door de bolle bovenkant past deze gemakkelijk bovenop je spullen waardoor je niet hoeft te proppen en er makkelijk en snel bij kunt.

Mantis-26-Brick-SuspensionDe overige vakken zijn slim en handig geplaatst. 2 vakken bevinden zich aan de voorzijde en zijn met 2 ritsen aan de zijkant te gebruiken. Het voorste vak is vrij smal en ideaal voor een topo bij klimmen, een kaart tijdens het wandelen of een boekje voor in de trein of bus. Het andere vak is een stuk groter en is een prima ‘stouwvak’.  Verder zit er nog een langwerpig bovenvak met een sleutel-clip en kleine vakjes voor pennen, pasjes e.d. Het is groot genoeg om een portemonnee, brillenkoker en handschoenen in te vervoeren. Eventuele flesjes, bidons of andere spullen die snel voor handen moeten zijn kunnen ook nog in de 2 elastische zijvakken geplaatst worden.

Iedere outdoor & action sports liefhebber die ook in het dagelijks leven wil genieten van een goede en veelzijdige tas heeft met de Mantis de perfecte oplossing. Of je nu in de bergen aan het wandelen bent, aan een klimmuur hangt of gewoon in de trein zit naar je werk de Mantis zal er voor zorgen dat je alles wat je nodig hebt efficiënt en comfortabel met je mee draagt!

Pluspunten

  • Multi inzetbaar
  • Goed instelbare schouderbanden
  • Goed instelbare heupbanden

Minpunten

  • Doorgang slang waterzak smal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.