RAVDe Arc’teryx Aerios 7 is een kleine trailrunning rugzak. Als dagrugzak is hij door zijn beperkte capaciteit (7 liter) minder geschikt, maar daar is hij dan ook niet voor bedoeld. Naast het drinksysteem kun je er ook een kleine hoeveelheid andere spullen in kwijt, zoals een regenjas. Maar in de Aerios 7 past ook een fleecetrui voor als het toch wat kouder wordt. Door de vormgeving komt het meeste materiaal bovenin te zitten, waardoor het op het midden van je rug zit wat de rugzak stabiliteit geeft bij het hardlopen.

Aan de binnenkant zit in het hoofdvak een uitsparing voor je drinksysteem en een klein vakje waar je portemonnee, rijbewijs, kompas, kaart, lamp of andere kleine spullen in passen die je snel bij de hand wil hebben als dat nodig is. Aan de zijkant zitten twee elastische zijvakjes voor materialen die nat mogen worden. Energy bars bijvoorbeeld. Deze wil je als trailrunner bij de hand hebben, maar kleinere varianten vallen er makkelijk uit of gaan heen en weer bewegen (en dat maakt een irritant geluid) bij het hardlopen. Het ‘bungee-systeem’ (net) over de rugzak is ideaal en laat zich makkelijk bedienen.

De heupband is elastisch, wat er voor zorgt dat de rugzak bij het hardlopen meer bij je lichaam blijft. Wat ook bijdraagt aan een goede pasvorm is het in hoogte verstelbare borstriempje. De pasvorm is bij trailrunning rugzakken altijd essentieel, omdat de tas bij het hardlopen al snel gaat schudden, wat erg storend is. De Aerios rugzak zit stevig op je rug en het AeroForm rugpaneel voert het vocht goed af.

Het enige minpunt is de opening voor het drinksysteem. Het ‘kraantje’ van een  (Camelbak) drinksysteem past niet goed door de opening voor het drinksysteem heen. Deze diende ik te verwijderen alvorens de slang er doorheen te halen.

Pluspunten

  • Goede pasvorm
  • Vochtafvoer AeroForm
  • Stabiel

Minpunten

  • Opening drinksysteem klein

Adviesprijs (online): € 70,-

Ik zou dit product ook adviseren aan mijn vrienden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.