Omstandigheden

Ik heb de 10 Peaks Mount Little ski handschoenen een week lang getest tijden een week vakantie in Kaprun. De temperatuur op de piste overdag schommelde zo tussen de -5 en 2 graden Celsius.

Review

Laat ik met de deur in huis vallen: Wat een gave handschoenen en wanten zijn dit!

Het eerste dat je opvalt is de rits die er bovenop zit. Wanneer je deze opent kun je het deel bij je vingers wegklappen en komen je vingers tevoorschijn.

10-Peaks_MountLittle-BlackWhite-wanten110 Peaks heeft hetzelfde idee in zowel de handschoenen als de Mount Fay wanten doorgevoerd, en daarom bespreek ik ze beide tegelijk. Overal waar verder over handschoenen wordt gesproken kun je ook ‘wanten’ lezen.

Hoe vaak moet je wel niet je handschoenen uittrekken om je gear aan-, of uit te doen, of anders in te stellen? Niet zo vaak? Hoe veel vaker zitten je handschoenen niet in de weg wanneer je even je mobiel wilt checken of iets uit een zak wilt halen?

Foto: www.warehouse-one.de
Foto: www.warehouse-one.de

Bij deze handschoenen is het gewoon een kwestie van de rits bovenop openen en je kunt overal bij. Je ritst hem net zo eenvoudig weer dicht en je kan weer verder. Deze handschoenen besparen je gewoon kostbare tijd! En daardoor maak je weer net even vaker een fotootje van je mooie uitzicht dan voorheen. Het kost je gewoon geen moeite meer!

Deze handschoen loopt lekker ver over de pols door. Op de pols stuk zitten twee straps waarmee je hem helemaal dicht kunt snoeren zodat er geen sneeuw meer in kan komen. Normaal is dat dichtsnoeren vervelend, wanneer je de handschoen steeds aan en uit wilt trekken. Maar dat is dus helemaal niet meer nodig! De rits zelf is eveneens goed afgesloten bovenop, ook daar zal geen sneeuw naar binnen kunnen dringen. Verder is de voering binnenin goed en lekker warm uitgevoerd. Je kan merken dat er speciale aandacht is gegaan naar de voering ter hoogte van de rits, je zal de rits van binnenuit namelijk absoluut niet opmerken. Laat staan dat je er last van zou hebben.

De handschoenen zijn dus gewoonweg briljant! Zijn er dan helemaal geen minpuntjes? Tja, ik zou kunnen opmerken dat er geen mogelijkheid is voor handenwarmertjes en eveneens zitten er geen ingebouwde polsbeschermers in. Maar goed, daar zal de meerderheid bepaald niet wakker van liggen. Zelf constateerde ik op het eind van de week wel dat er een gaatje in de voering tussen twee vingers was ontstaan, maar dat kan toevallig aan dit exemplaar liggen.

Tot slot nog een noot specifiek voor de wanten. De duim zit natuurlijk los van de overige vingers, maar die overige vingers krijgen ook een speciale behandeling. In de binnenvoering van de want zitten namelijk een soort zakjes waar je vingertopjes in vallen. Je vingertopjes zitten dus niet tegen elkaar aan, maar zijn gescheiden door een dun stukje voering. Dit voegt net dat beetje extra comfort toe!

Wie zit er in deze tijd niet tussen de afdalingen door foto’s te maken en te delen via Facebook, of met apps als Snowciety te spelen op zijn smartphone? Deze handschoenen en wanten zijn een uitkomst! Helaas mocht ik ze niet houden, dus ze staan nu hoog op mijn verlanglijst!

Pluspunten

  • Bevrijd in 1 seconde je vingers door de top open te ritsen
  • Lekker gevoerd en comfortabel
  • Lekker lang over de pols
  • Goede straps om sneeuwdicht maken

Minpunten

  • Geen

 Adviesprijs (online): € 120,-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.