gearlimits-logo-snowciety_0
Snowciety heeft een nieuwe update van hun mobiele apps uitgebracht. Met deze update is het nu mogelijk om foto’s, status updates en weer- en sneeuwcondities te delen, ook als je niet aan het skiën bent. Deel foto’s van je reis naar de Alpen, of meld dat je een wintersportvakantie naar Canada hebt geboekt. Snowciety is het sociale netwerk voor skiërs en snowboarders.

Details
Eerder dit seizoen werden de Snowciety apps al in een geheel nieuw jasje gestoken. Met deze update is het nu ook mogelijk om foto’s, status updates en weer- en sneeuwcondities te delen. Snowciety wordt hiermee een volwaardig sociaal netwerk voor skiërs en snowboarders. Je kunt statistieken zoals je snelheid, afgelegde afstand en hoogtemeters vastleggen, je route bijhouden, real-time zien waar je vrienden zich op de piste bevinden en je ervaring in woord en beeld delen met de vrienden die dezelfde passie voor winterport hebben.

Sociaal platform
“Het live kunnen volgen van je vrienden op de piste is één van onze unieke features.”, vertelt Ronald Treur, “We hebben vanaf het begin als doel gehad dat verder uit te breiden. Wintersport draait niet enkel om statistieken en een kaart. Het is een ervaring die je veel breder wilt delen. Door foto’s toe te voegen, vast te leggen hoe de sneeuw is en niet alleen je eigen route, maar ook die van je vrienden te kunnen zien. Snowciety wil dat faciliteren.”

Roaming
Voor het gebruik van de sociale features, zoals het kunnen zien waar je vrienden zijn of het delen van foto’s, is natuurlijk een internetverbinding nodig. Snowciety is echter ook offline te gebruiken. Op het moment dat je in een restaurant of lift met de daar aanwezige wifi verbindt, synchroniseert de app automatisch je opgenomen route en vraagt de app de positie van je vrienden op. “Zo is Snowciety ook leuk voor mensen die nog geen mobiele internetverbinding in het buitenland willen gebruiken”, vertelt Timan Rebel, “Gelukkig maken de providers het wel steeds goedkoper. Voor 2 euro per dag kun je binnen Europa vaak al internet in het buitenland gebruiken”.

Beschikbaarheid
De nieuwe apps van Snowciety zijn gratis te downloaden in de App Store en Play Store.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.