Haglöfs komt ter ere van haar 100-jarig bestaan met de RYGGSÄCK N:o 1. Hiermee wordt bovendien de Zweedse traditie van vakmanschap, de familie Haglöf en alle vaardigheden en passie voor productontwikkeling en design geviert. De RYGGSÄCK N:o 1 is een uniek product dat is vervaardigd in een beperkte oplage van 1000 stuks. Het idee hierachter is dat rugzakken worden doorgegeven van de ene generatie naar de volgende.

De inspiratie voor de RYGGSÄCK N:o 1 was een van de eerste rugzakken die Wiktor Haglöf introduceerde in 1916, de Ryggsäck N:o 6. Het was een eenvoudige, stijlvolle rugzak met een groot hoofdvak en twee kleinere vakken op de voorkant. Met deze rugzak als basis startten de Haglöfs productontwikkelaars en designers met de ‘nieuwe’ rugzak, door deze een modern silhouet en lijnen te geven die in overeenstemming zijn met de esthetiek van deze tijd. Enkele fundamentele kenmerken van de rugzak zijn ontstaan tijdens het ontwerpproces; het moest tijdloos en min-of-meer onverwoestbaar worden, zodat het tenminste 100 jaar met waardigheid gebruikt zou kunnen worden.

De RYGGSÄCK N:o 1 is geavanceerd in zijn eenvoud en voorzien van technische finesses – maar is vooral gemaakt om te gebruiken met de intentie om doorgegeven te worden aan toekomstige generaties. Er is een label aan de binnenkant van de klep aangebracht. Het idee is dat elke eigenaar zijn/haar naam en de jaren dat hij/zij de rugzak heeft gebruikt vermeld. Dit maakt het mogelijk de rugzak van generatie op generatie te volgen – misschien zelfs voor 100 jaar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.