Het Zweedse bedrijf Klättermusen staat bekend om haar high-end outdoor materiaal. Toch hebben ze een product dat bij weinigen bekend is; het Mithril Kevlar softshell jacket. Klättermusen kon een aantal jaren geleden de verleiding niet weerstaan een softshell te maken van dit fantastische materiaal. Medewerkers van Klättermusen maakten eerst een aantal Mithril Kevlar jackets voor zichzelf. Toen zij hiermee werden gezien bij het rotsklimmen, wilde iedereen er een!

De ‘Mithril’ is vernoemd naar de maliënkolder van Frodo in ‘Lord of the Rings’ en is ontworpen om een leven lang mee te gaan. Het jacket is warm, superstretch, grotendeels winddicht maar niet waterdicht. Onverwoestbaar, voor klimmers en andere action sporters die tot de ‘gearlimits’ gaan. Het is niet alleen een uitzonderlijk jacket, het ziet er ook high-end uit met een goed design dat steeds vaker wordt gespot bij de fashion gevoelige urbanturers.

Kevlar

De softshell is zeer sterk en geschikt voor elke sport waar duurzaamheid een vereiste is. Het Mithril Kevlar jacket heeft dezelfde constructie als het bestaande Klättermusen Mithril Jack, maar is geheel vervaardigd uit een Kevlar versterkt materiaal. Gericht op duurzaamheid en niet op gewicht. Toch is de Mithril Kevlar warmer dan haar equivalent zonder Kevlar en maar een kleine 200 gram zwaarder, met een totaal gewicht van 600 gram.

Het Klättermusen Mithril Kevlar softshell jacket is te krijgen in de unisex maten XXS – XXL en kost €419,-.

gearlimits-high-end-klattermusen-mithril-kevlar-softshell-jacket-close-up

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.