Tim Leatherman in Nederland tijdens de Leatherman Worldtour

Leatherman Wave

Afgelopen week bezocht ik het NEMO Science Museum in Amsterdam ter gelegenheid van de 35th Anniversary Heritage World Tour met Tim Leatherman, uitvinder van de Leatherman multitool. Mijn eerste Leatherman Wave kocht in 2000 en is ‘still going strong’. Hoewel ik de tool veel gebruik, zie je dat nauwelijks.

Na de introductie door distributeur Jerko van den Hazel van Adola BV werd de film “Made of Mettle” getoond. Leatherman heeft deze 16 minuten durende documentaire speciaal ter ere van het 35-jarig jubileum laten maken. De film vertelt het inspirerende verhaal van Tim Leatherman en het ontstaansgeschiedenis van de iconische multi-tool die we nu kennen.

Ruim veertig jaar geleden besloot Tim Leatherman samen met zijn vrouw een rondreis door Europa te maken. Hij kocht een oude Fiat 600 in Amsterdam en reed hiermee via Scandinavië en Oost-Europa helemaal naar Iran. De aangeschafte Fiat vertoonde nogal wat gebreken en was Tim genoodzaakt met zijn zakmes regelmatig een en ander te repareren. Het zakmes volstond aardig maar wat hij echt miste was een tang. Dat bracht hem op het idee om een zakformaat multitool te ontwerpen met de tang als basiselement. Bij thuiskomst begon Tim Leatherman meteen aan de uitwerking van zijn idee. Hij ging een samenwerking aan met zijn vriend Steve Berliner en op 5 juli 1983 werd Leatherman Tool Group Inc. officieel opgericht.

De film zal op vrijdag 13 juli online worden uitgebracht voor fans over de hele wereld.

Na de Q&A met Tim Leatherman werd onder de aanwezigen twee maal een Leatherman PST Collector’s Edition verloot. Wat schetste verbazing dat ik een van de gelukkigen bleek. Blij als een kind nam ik PST in ontvangst.

[vc_gallery interval=”5″ images=”24025,24026,24015″ img_size=”full”]

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Next level vliegen met de DJI FPV drone

DJI heeft vandaag een geheel nieuwe drone-categorie geïntroduceerd, de DJI FPV. Deze drone combineert de first-person view, snelle prestaties van race-drones, de filmische camera-sweep...

Fjällräven maakt innovatieve ‘Samlaren’ collectie van restmateriaal

Fjällräven introduceerde vandaag haar Samlaren - Zweeds voor ‘de verzamelaar’ - collectie. Gemaakt door innovatief gebruik te maken van restmateriaal. Dit maakt de Samlaren...

European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.) 2021 Aflevering 4

Het grootste adventure filmfestival van Europa. Jaarlijks organiseert de E.O.F.T., in samenwerking met Mammut en GORE-TEX, een filmtour door wel twintig landen. Deze tour...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.