De Urban Sports Week Amsterdam komt er weer aan

Op 23 en 24 oktober 2021 staat Amsterdam opnieuw in het teken van Urban Sports tijdens de Urban Sports Week Amsterdam (USWA). De gemeente Amsterdam trekt daarbij, net als de drie voorgaande edities, samen op met verschillende Amsterdamse urban sportscommunities, Topsport Amsterdam en TIG Sports.

Gezamenlijk verwachten zij ook dit jaar een mooi en sfeervol evenement neer te zetten met urban sporten zoals BMX, inlineskaten, skateboarden, freerunnen, breaking, 3×3 basketball en futsal. Dit jaar niet op het Museumplein zoals in 2017 en 2019, maar op drie andere locaties in de stad. 

De Urban Sports Week Amsterdam komt er weer aan

Tijdens de laatste editie in 2019 genoten urban sports fanaten en bezoekers van de beste urban sports disciplines op meerdere locaties verspreid over de stad. De finales van de WK 3×3 Basketball, de BMX finales en de finales van het skateboarden op het Museumplein waren, mede door het prachtige weer, mooie publiekstrekkers.   

Breedte- en topsport 

Deze herfstvakantie krijgen urban topsporters wederom een passend stedelijk podium in Amsterdam om hun skills te laten zien. Voor de fans is het een unieke kans om de beste nationale en internationale atleten in actie te zien. En voor de vele amateur deelnemers is het een kans hun kunsten te tonen en van elkaar te leren. De toegang is gratis maar bezoekers moeten zich wel via de website aanmelden, zodat aantallen in de gaten gehouden kunnen worden. Afhankelijk van de dan geldende overheidsmaatregelen wordt er een maximaal aantal bezoekers toegelaten op de verschillende locaties.

Drie locaties 

In het vierde weekend van oktober kunnen bezoekers terecht op drie locaties in de stad. De centrale markthal wordt omgetoverd tot een sportparadijs waar bezoekers terecht kunnen voor clinics en demo’s van onder andere freerunning en breaking. Ook liggen er drie 3×3 basketball velden en een voetbal veld waar futsal (zaalvoetbal) gespeeld wordt. Skatepark NOORD en House of Urban Sports (HUS) zijn twee veelzijdige skateparken. Deze multifunctionele ruimtes worden ingezet voor wedstrijden van urban sporten als inlineskaten, skateboarden en BMX. Het volledige programma is binnenkort te vinden op de website van de USWA.

De Urban Sports Week Amsterdam komt er weer aan

Amsterdam: de sportieve stad  

Wethouder Simone Kukenheim (Sport) presenteerde begin juni dit jaar de Agenda Urban Sports tijdens de feestelijke opening van het indoor skatepark House of Urban Sports en zei: “Amsterdam en Urban Sports passen bij elkaar. Voor iedereen toegankelijk, de stad als speelveld en sporten wanneer en met wie je wilt. Urban Sports gaat ook over de ontwikkeling van jonge mensen: over het ontdekken van grenzen, onderdeel worden van een community, een nieuwe lifestyle, anders kijken naar de ruimte in de stad en het leven om je heen en je creativiteit ontdekken. Het gaat dus niet alleen om het sporten of het bewegen, maar juist ook om de hele cultuur eromheen. Juist die cultuur is voor velen de motivatie om te blijven sporten. We willen Urban Sports een serieus podium bieden in Amsterdam. Met de Agenda Urban Sports zorgen we ervoor dat Amsterdammers die geïnteresseerd zijn alle passende mogelijkheden en faciliteiten krijgen.”

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

[WINACTIE] De jubileumuitgave van de E.O.F.T. staat voor de deur

Eindelijk is het dan zover: Europa’s meest gerenommeerde Outdoor-Filmfestival start, na een éénjarige pauze wegens corona, met haar twintigste toernee! In zeven films neemt...

Offroad met de Range Rover SVR in de nieuwste James Bond-film No Time To Die

Offroad, Range Rover en ‘Gearlimits’ gaan goed samen. En als er Gear to the Limits wordt gebruikt, zijn het wel de stunts in de...

De Urban Sports Week Amsterdam komt er weer aan

Op 23 en 24 oktober 2021 staat Amsterdam opnieuw in het teken van Urban Sports tijdens de Urban Sports Week Amsterdam (USWA). De gemeente...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief