De jubileumuitgave van de E.O.F.T. staat voor de deur

Eindelijk is het dan zover: Europa’s meest gerenommeerde Outdoor-Filmfestival start, na een éénjarige pauze wegens corona, met haar twintigste toernee! In zeven films neemt de E.O.F.T. 2021 je mee naar vergeten werelden en licht een tipje van de sluier op die Toekomst van de Outdoorsportfilm heet. Wij leren atleten kennen, die hun leven helemaal in het teken van hun nieuwsgierigheid naar de wereld buiten hebben gesteld. In de diepste jungle, op ijskoude hoogte of een rondje rond de aarde, onze helden laten zien hoeveel inspiratie en uitdaging de wereld buiten in ieder van ons oproept!

Op 12 oktober tijdens de première in München keert het avontuur terug op het witte doek en tourt vervolgens door meer dan twintig landen over de gehele wereld. Het volledige programma, inclusief toelichting, loterij en pauze, duurt ongeveer 2,5 uur. Bij de jubileumtour is in de planning rekening gehouden met alle voorschriften, zoals registratie en hygiëne maar ook is er voor digitale uitwijkmogelijkheden gezorgd. Nieuw zijn de scanbare kaartjes, die per direct bij alle E.O.F.T.-events een contactloze incheck mogelijk maken.

De bekendste outdoor voorstellingenserie

De bekendste voorstellingenserie van de Outdoor-Community is er weer en de tijd is nu rijp om je opnieuw door de helden van de E.O.F.T. te laten inspireren. Het format, dat zich al tijdens de allereerste Tour in 2001 bewezen heeft, blijft ongewijzigd: Authentieke protagonisten! Echte emoties! Meeslepende avonturen!

WIJ MOGEN 2 X 2 TICKETS WEGGEVEN VOOR EEN VOORSTELLING IN EEN PLAATS NAAR KEUZE!!

Meer informatie over de films en het E.O.F.T. programma vind je op www.eoft.eu en de E.O.F.T. Facebookpagina.

Laat je in 150 minuten meevoeren in de kracht, energie en inspiratie van de filmmakers. Vanaf 12 oktober op tournee door Europa. Alle voorstellingen zijn hier te vinden.

Kijk hieronder hoe je deze tickets kunt winnen.

Wat moet je doen?

De winactie loopt tot en met zondag 10 oktober 2021. De winnaars kunnen kiezen voor een voorstelling in een plaats (Nederland) naar keuze.


Het filmprogramma van de E.O.F.T. 2021

Al twintig jaar vertoont de European Outdoor Film Tour zorgvuldig samengestelde programma’s uit de wereld van de Outdoor-Sports. Bij de viering van het 20-jarig jubileum wijken de samenstellers niet af van het vaste patroon en laten zeven films zien die precies dat bieden wat de fans na twee decennia verwachten van een bezoek aan een E.O.F.T.-voorstelling. Met de alpiniste Caro North en beroepsklimster Nasim Eshqi zien we twee vrouwen die voor een door en door vrijheidsminnend leven en voor de bergen gekozen hebben.

Extreematleet Jonas Deichmann staat voor de grootste uitdaging van zijn leven – een triathlon rondom de wereld. En avonturier Eliott Schonfeld, bekend uit LE MINIMALISTE, gaat in het oerwoud op zoek naar de sporen van een verdwenen persoon. OUT OF FRAME gunt je een kijkje achter de coulissen van een bergfilm en volgt een knettergekke tocht hoog bovenin de bergen van het Mont-Blanc-massief. SPELLBOUND en PLAYING GRAVITY nemen de toeschouwers in een razend tempo mee door de allermooiste bergen ter wereld. Opgelet: veel luchtacrobatiek en airtime inbegrepen!

I AM NORTH

De jubileumuitgave van de European Outdoor Film Tour staat voor de deur!

Caro North haalt alles eruit – naar de bergen, tegen de wanden, hoog, hoger, ho… , het maakt haar niet uit op welke berg en in welk werelddeel. Op haar zestiende staat ze al op de Aconcagua (6.961 m) in Argentinië, de hoogste berg ter wereld buiten Azië. Ze leidt de eerste vrouwengroep de top van de Cerro Torre op, exploreert meer dan 50 nieuwe routes in Patagonië en beklimt op 20-jarige leeftijd de Eiger Nordwand.

Maar niet alleen haar expedities in Patagonië, Alaska, Iran en in de Himalaya vormen deze jonge alpiniste, ook haar ervaring als berggids in haar eigen Zwitserse Alpen, maken haar tot wie zij is, native. In het portretvolgen we Caro North naar ijzige hoogten, precies daar waar zij zich het meest thuis voelt!

Duitsland 2021 | Protagonist: Caro North, Nadine Wallner | Regie: Jochen Schmoll

MILES AHEAD

De jubileumuitgave van de European Outdoor Film Tour staat voor de deur!

Een man – een wereld – een record? Jonas Deichmann kent geen problemen en maar één versnelling: vooruit! En wat nog niemand gelukt is, is voor deze extreemsporter een open uitnodiging om boven zichzelf uit te stijgen. Na zijn opzienbarende records her en der in Eurazië, Noord- en Zuid-Amerika en van de Noordkaap tot Kaapstad, gaat Deichmann nu de grootste uitdaging uit zijn carrière aan: een triathlon rond de wereld. Dat is 120 keer de Ironmanafstand achter elkaar. Wanneer Deichmann in september 2020 met zijn fiets in München van start gaat, wachten er 450 kilometer zwemmen, 19.000 kilometer fietsen en 5.000 kilometer hardlopen! Dit is de ultieme uitdaging en hèt avontuur van zijn leven.

Duitsland 2021 | Protagonist: Jonas Deichmann | Regie: Paula Flach

AMAZONIE

De jubileumuitgave van de European Outdoor Film Tour staat voor de deur!

Maart 1950: midden in de jungle van Frans-Guyana vinden inboorlingen het dagboek van de Franse ontdekkingsreiziger Raymond Maufrais – van de auteur ontbreekt echter elk spoor … Als de jeugdige avonturier Eliott Schonfeld (Le Minimaliste) zeventig jaar later het boek in handen krijgt, krijgt Maufrais’ stem hem direct in zijn greep. Hij gaat naar het Franse overzeese departement in Zuid-Amerika om Maufrais’ spoor door het oerwoud te volgen. Wat als een reis naar het verleden begint, brengt Eliott al gauw aan het einde van zijn Latijn, waarbij hij griezelig dicht bij Maufrais’ noodlot in de buurt komt …

Frankrijk 2019 | Protagonist: Eliott Schonfeld | Regie: Eliott Schonfeld

SPELLBOUND

De jubileumuitgave van de European Outdoor Film Tour staat voor de deur!

Wie wil vliegen kan zich laten meevoeren tijdens een luchtige dans met de zwaartekracht. Nieuw-Zeeland/Aotearoa biedt wingsuitpiloten daartoe een sprookjesachtige speeltuin. Bijna onwerkelijk schijnen de vliegende menselijke schaduwen, als ze over gletsjerspleten, stortbeken en bergflanken schieten. SPELLBOUND is het gelukt de magie van het vliegen te vangen – een gedicht in filmvorm.

Nieuw-Zeeland 2020 | Protagonist: David Walden, Malachi Templeton, Gregory Noonan | Regie: Richard Sidey

OUT OF FRAME

De jubileumuitgave van de European Outdoor Film Tour staat voor de deur!

Mensgeworden multitool: de Fransman Mathis Dumas hoort bij de nieuwe generatie alpine allrounders. Wanneer hij op ski’s, aan een touw of met ijshaken de elementen trotseert, begint zijn werk pas echt: als outdoorfotograaf heeft hij een beroep gekozen, dat van hem sportieve-, sociale- en creatieve topprestaties vereist. Op de voorgrond staat voortdurend zijn motief – tot nu toe. We volgen Mathis naar zijn meest recente project: een spectaculaire highline in het hart van het Mont Blancmassief.

Frankrijk 2021 | Protagonist: Mathis Dumas, Xavier De Le Rue, Marion Haerty, Conrad Anker | Regie: Jordan Manoukian

CLIMBING IRAN

De jubileumuitgave van de European Outdoor Film Tour staat voor de deur!

Een professionele bergbeklimster in Iran – dat is eigenlijk een contradictio in terminis. Voor Nasim Eshqi is het echter de levende werkelijkheid: de Iraanse volgt de roep van de bergen en trotseert daarmee de maatschappelijke grenzen die haar vaderland vrouwen oplegt. Inmiddels heeft Eshqi vijftig nieuwe route’s in Iran gecreëerd. De film vertelt het verhaal van een zeer buitengewone vrouw, die door haar passie gedreven, mentale, geografische, fysieke en ideologische grenzen overwint …

Italië 2020 | Protagonist: Nasim Eshqi | Regie: Francesca Borghett

PLAYING GRAVITY

De jubileumuitgave van de European Outdoor Film Tour staat voor de deur!

Snowboardprofessional Elias Elhardt en dronepiloot Sebastian Schieren zijn beide meester in de lucht: de een met zijn snowboard en grote sprongen, de ander met zijn cameradrone in een nieuwe rol: als filmmaker. In PLAYING GRAVITY vinden beiden een manier om de zwaartekracht in de luren te leggen en maken er een acrobatische race bergaf van.

Österreich 2021 | Protagonist: Elias Elhardt, Sebastian Schieren | Regie: Elias Elhardt, Sebastian Schieren

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Hanwag Rotpunkt retro bergschoen revival

In de vroege jaren '80 introduceerde Hanwag, een bekende fabrikant van berg- en wandelschoenen, als een van de pioniers sportklimschoenen op de markt. Nu...

De Motorola Defy Satellite Link bluetooth gadget | Review

Als outdoor liefhebber ben ik altijd op zoek naar handige gadgets die mijn avonturen in de natuur kunnen verbeteren. Onlangs heb ik het Motorola...

De Lowe Alpine Airzone Trail Camino 37:42 liter hiking rugzak | Review

Als je op zoek bent naar een comfortabele rugzak voor wandelingen, hikes of backpack reizen, dan raad ik de Lowe Alpine Airzone Trail Camino...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief