De achttiende EOFT komt eraan!!!

Alweer achttien jaar lang tovert de E.O.F.T. de mooiste documentaires op het gebied van outdoor, avontuur en reizen op het grote witte scherm. Het programma van de tournee van dit jaar is klaar en de trailer licht een tipje van de sluier op.

Het startschot voor Europa’s grootste Outdoor Film Festival valt op 9 oktober tijdens de première voor genodigden in de BMW Welt in München. Aansluitend maakt de E.O.F.T. 18/19 een grote reis, met meer dan 400 voorstellingen in achttien landen.

Een hoogtepunt voor de tour van dit jaar is het portret over de buitengewone klimmer en ‘posterboy’ van de tournee, Adam Ondra. De Tsjech klimt de moeilijkste routes ter wereld en schijnt de zwaartekracht moeiteloos te overwinnen. De film ‘ The A.O.’ portretteert deze buitengewone atleet en zijn mentale kracht, die hem in staat stelt zelfs een 8a geblinddoekt te klimmen. Met Tom Belz beklimmen we op krukken en met slechts één been, de hoogste berg van Afrika. Maar dat is nog lang niet alles: ook voor liefhebbers van golvende MTB-trails, de fijnste poedersneeuw en veel adrenaline, heeft de E.O.F.T. zoals gewoonlijk weer het nodige te bieden. Grappig wordt het met een stop-motionfilm, een roadtrip door de USA op rollerski’s, en met een tikkeltje malle Fransman, die laat zien dat je ook op 82-jarige leeftijd nog lang niet bij het grofvuil hoort.

In totaal worden er 8 films vertoond met een totale lengte van 120 minuten. De totale voorstelling duurt, met uitleg en gasten, tussen 2,5 en 3 uur.

Première in Nederlands: 10 oktober / Amsterdam, Theater Tuschinski

Alle voorstellingen in Nederland zijn hier te vinden.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Fjällräven maakt innovatieve ‘Samlaren’ collectie van restmateriaal

Fjällräven introduceerde vandaag haar Samlaren - Zweeds voor ‘de verzamelaar’ - collectie. Gemaakt door innovatief gebruik te maken van restmateriaal. Dit maakt de Samlaren...

European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.) 2021 Aflevering 4

Het grootste adventure filmfestival van Europa. Jaarlijks organiseert de E.O.F.T., in samenwerking met Mammut en GORE-TEX, een filmtour door wel twintig landen. Deze tour...

Review: Osprey Dyna 6 trailrun rugzak

De afgelopen maanden testte ik een van de trailrun rugzakken van Osprey: de Dyna 6. Dit is een medium maat rugzak met een inhoud...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.