Rapha Continental begon in de VS in 2007 als een tegenhanger van het klinische aspect van wielrennen. Rapha Continental ontstond als een creatievere uitingsvorm van wielrennen, uitgaand van de gedachte dat je geen rugnummer op hoeft te spelden om te kunnen genieten van zware ritten.

Van het begin af aan ging het bij Continental om het verkennen van onbekende wegen, het ontdekken van dingen die je alleen op pad vindt samen met je wielervrienden. Het gaat om het gevoel van kameraadschap, dat voortkomt uit gezamenlijke inspanning en avontuur waarbij je op je weg nieuwe plaatsen en mensen ontmoet.

We kennen het fietsen in Nederland. Je waardeert het als het windstil is of je wind mee hebt, maar het pure stoempen om maar naar het volgende dorp te komen heeft iets moois, simpels, dat elke keer weer een kleine overwinning is als je aan het einde die bocht maakt, even recht op gaat zitten, de rug strekt en dan weer verder fietst of er niets aan de hand is.

De rijders van de Rapha Continental hebben dit aan den lijve ondervonden toen ze vorig jaar van Hoek van Holland naar Amsterdam fietsten. Het weer was typisch Hollands: wind, regen, zon, en dreigende grijze luchten. Deels geïnspireerd door Hendrik Marsman’s welbekende ‘Herinnering aan Holland’, heeft Rapha zojuist de film gelanceerd met een verslag van deze mooie dag of de fiets.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.