(Outdoor) Store of the Future

Vorige week waren wij te gast bij de Store of the Future in het Haagse New Babylon. Op 23 juni jl. is deze officieel geopend. Het winkellandschap is en blijft voortdurend in beweging. Dit eerste retail innovatie lab is een initiatief van Q&A Research & Consultancy en Gemeente Den Haag. Store of the Future is een innovatief laboratorium waar bezoekers kunnen ontdekken en testen hoe de fysieke winkelomgeving eruit kan gaan zien. De winkel is niet het eindproduct, maar het startpunt van een ontdekkingsreis voor komend jaar wat samen met meer dan zestig betrokken partners wordt afgelegd.

Millenials als pijler

Aan de winkel van de toekomst ging een onderzoek vooraf onder ruim 600 jongeren die allemaal in een opstel een schets hebben gegeven van hoe winkelen er in de toekomst uit gaat zien. Verrassend genoeg gaf 69 procent van deze ‘millenials’ aan dat zij de voorkeur geven in de toekomst te shoppen in een fysieke omgeving. Verder gaven zij aan dat de toekomstige winkel een plek moet zijn waar je producten kan uitproberen.

Samen met de partners en retailers van Store of the Future wordt een testomgeving gecreëerd waar de consument op een soms nieuwe en dan weer interactieve manier kennis kan maken met producten en diensten.

Outdoor & Action Sports

Outdoor & Action sports gear moet je voelen en proberen. Ons vielen een tweetal dingen op, die wel eens een positieve verandering teweeg zouden kunnen brengen voor binnen de retail. Zo zijn er de samenwerking tussen SAP en Mammut en een nieuwe manier van tennis- en hardloopschoenen passen bij Perry Sport in samenwerking met WhiteTable.

Mammut

Mammut heeft een opstelling gerealiseerd die metingen uitvoert. Pak het product op en alle details worden je uitgelegd via een scherm. Het mooie hiervan is dat de ‘boxen’ – waar de producten op staan – zijn voorzien van technologie. Zodat wordt geregistreerd hoe vaak een product is opgepakt, hoeveel mensen er voorbij zijn gelopen en – natuurlijk – hoe vaak het wordt gekocht. Belangrijke inzichten voor de retailer. 

outdoor-store-of-the-future-mammut-productpresentatie-2

 

Perry Sport

Het ongemakkelijke testrondje met tennis- of hardloopschoenen in de winkel is voorbij. Door de schoenendoos met de schoenen, die je wilt proberen, op een bepaald vlak op de tafel te zetten wordt een interactieve vloerprojectie gestart. Met deze oefeningen wordt het passen een stuk leuker en kom je er snel achter of de schoen voor jou de juiste is.

outdoor-store-of-the-future-mammut-productpresentatie-perry-sport-asics-nike

Meer over de Store of the Future vind je op www.storeofthefuture.nl.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Read also

Related

Advertisment

Latest posts

Review: The Nordic Pocket Saw pocket-sized chainsaw

In recent years I have used several flexible wire saws, most of which turned out to be not really durable. The Nordic Pocket Saw...

Review: the VSSL First Aid Kit in flashlight shape

In 2014 Todd Weimer launched the VSSL Outdoor Utility Tools. Previously, we used the handle of a flashlight to insert the batteries, but this...

Review: Isadore winter cycling clothing

So far I rode almost 2400 kilometers this year. During about 20% of my rides I wore the amazing designed cycling apparel from Isadore...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.