Haglöfs blijft zich inspannen om de leider op het gebied van duurzaamheid te worden

In het afgelopen jaar heeft Haglöfs verschillende initiatieven genomen om haar positie als duurzaam bedrijf te versterken. Zo heeft de spring/summer collectie voor 2016 het hoogste aandeel duurzame producten tot nu toe. Tegelijkertijd wil Haglöfs het bedrijf duurzaam ontwikkelen en het strategische plan dat recentelijk gelanceerd is moet dat gaan waarmaken.

In het eerste half jaar van 2015 heeft Haglöfs intensief gewerkt aan het herstructureren van het bedrijf, in lijn met het strategische plan van de nieuwe CEO, Peter Fabrin. Het doel van dit plan is om de relatie met consumenten en klanten te versterken en om van het goede bedrijf dat Haglöfs nu is een uitzonderlijk goed bedrijf te maken.

In het voorjaar heeft Haglöfs zich op verschillende manieren versterkt om de klantfocus aan te scherpen, de merkbekendheid te vergroten en de merkwaarde te versterken. De nieuwe medewerkers brengen kennis en expertise op het gebied van sales en marketing mee, alsmede kennis en ervaring om de aanwezigheid van Haglöfs binnen digitale kanalen en de opkomende e-commerce te versterken.

haglofs-richting-een-duurzame-toekomst-fabrin“ We volgen ons strategisch plan om duurzame ontwikkeling op de lange termijn te realiseren. We werken hard en zijn efficiënt bezig om een verschil te kunnen maken in de richting van onze klanten en consumenten, en voor Haglöfs als bedrijf. Daarnaast hebben we onze organisatie versterkt door enkele mensen aan te nemen die expertise op het gebied van de meest belangrijke disciplines met zich meebrengen.” – Haglöfs CEO Peter Fabrin

Ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid

In de afgelopen jaren heeft Haglöfs zich ontwikkeld tot een van de leidende outdoorbedrijven op het gebied van duurzaamheid. Haglöfs treedt nu regelmatig op als adviseur richting organisaties die Haglöfs aanvankelijk aanschreef voor advies – van overheidsinstanties tot bedrijven die de standaarden bepalen. Om zeker te zijn van goede prestaties was het duurzame aspect enige tijd wat naar achter geschoven. Echter, met de lancering van Take Care in 2014 geeft Haglöfs haar klanten en consumenten de mogelijkheid om te kiezen uit de meest geavanceerde duurzame producten.

Haglöfs is onlangs verschillende duurzaamheidsinitiatieven gestart om de positie van het merk verder te versterken. Haglöfs heeft zich bijvoorbeeld bij de Leather Working Group gevoegd, een groep die samenwerkt aan een duurzame leerindustrie. In lijn met dit lidmaatschap is Haglöfs begonnen met een transitie naar het gebruik van duurzaam leer van ‘Gold Rated’ leerlooijeren. Haglöfs heeft zich ook gevoegd bij de ethische dons standaard RDS – het Responsible Down System.

Bij de ontwikkeling van de spring/summer 2016 collectie heeft Haglöfs bepaalde kriteria gehanteerd om ervoor te zorgen dat haar producten in de categorie ‘Footwear’ voorzien kunnen worden van het Take Care symbool, zoals kledingstukken nu al zijn. Voordat schoenen het Haglöfs Take Care label krijgen moeten ze van duurzaam leer (van een leerlooerij met een Gold Rating) gemaakt zijn. Bij syntethische schoenen moet ten minste 70 procent van het bovenkant van de schoen bestaan uit door Bluesign goedgekeurd of rececycled materiaal en de tussen- en/of buitenzool moet bio-based of gerecycled materiaal bevatten.

“Haglöfs leider op het gebied van duurzaamheid maken behelst een centraal deel van ons bedrijf. Voor het voorjaar van 2016 zal 75 procent van onze producten het Take Care label dragen en we zijn goed op weg om onze gewilde positite te bereiken,” aldus CEO Peter Fabrin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.