Testcondities

Ik heb de Spiuk Spicy zonnebril diverse dagen getest tijdens een lang fietsweekend in de Franse Alpen. Waaronder een dag met beklimmingen van onder andere de Col du Télégraph en Col du Galibier. De meeste extreme omstandigheid was tijdens La Marmotte. Een amateur wielrentocht over onder andere de Col du Glandon, Croix de Fer en de Alpe d’Huez.

Review Spiuk Spicy

review-spiuk-spicy-zonnebril-productWat direct opvalt zijn de extreme kleuren. Die wat mij betreft wel iets minder uitgesproken hadden mogen zijn. Maar ja smaken zullen daarin verschillen. Ik focus me liever op kwaliteit dan het design.

En over die kwaliteit is weinig, tot zelfs niets te klagen. De belangrijkste functie is natuurlijk de bescherming tegen de zon. Dit is met de polarized UV400 protection zeer goed gewaarborgd. Ook als je in de zon kijkt met de bril op krijg je geen zwarte vlekken in je ogen.

Als we dan specifieker inzoomen op het gebruikersgemak. Dan kan ik concluderen dat ik doorgaans goed tot zeer goed tevreden was over het draagcomfort. Na enkele uren de bril te hebben gedragen, merk eigenlijk niet dat je hem op hebt. Enkel bij een extreme lange draagtijd merk je dit een klein beetje. En dan eigenlijk alleen achter je oren en niet op je neus. Onder normale omstandigheden heb je er zelfs helemaal geen last van. Je ziet geen randen en hebt een goed zicht rondom. Ook bij extreme temperaturen(35+) heb je geen last van beslaande glazen. De ventilatie is wat dat betreft prima.

Het meest tevreden was ik over de lenskwaliteit. Dit komt voornamelijk doordat je bij licht en donker hetzelfde zicht hebt. Het is dus niet nodig als je bijvoorbeeld door het bos rijdt, om je bril af te doen, omdat anders het zicht te donker is. Tevens geeft het een redelijk naturel beeld.

Hoewel de duurzaamheid natuurlijk lastig te testen is bij het gebruik in slechts een weekend. Geeft de bril een stevig en sterk gevoel. Hij overleeft zonder problemen een valletje. Lastig is wel om tijdens het rijden de bril schoon te maken. Dit lukt eigenlijk alleen met een speciaal brillendoekje.

Pluspunten

  • Lenskwaliteit, bij donker en licht hetzelfde zicht
  • Beschermd zeer goed tegen de zon
  • Lichtgewicht, daardoor bij niet door dat je hem draagt
  • Stevig en sterk model

Minpunten

  • Kleur, extreme kleuren (maar smaken verschillen)
  • Lastig schoonmaken glazen
  • Bij langdurig gebruik krap achter de oren
REVIEW OVERVIEW
Bescherming
Ventilatie (beslaan glazen e.d.)
Comfort
Lenskwaliteit
Duurzaamheid
Design
SOURCESpiuk
Previous articleHaglöfs richting een duurzame toekomst
Next articleInspiratie: ‘Paradise Waits’ Trailer van Teton Gravity Research
Erwin de Haan
Sinds jonge leeftijd sport ik al zeer actief ik en heb ik vele verschillende sporten gedaan. Nog wekelijks beoefen ik op recreatief niveau (veld)voetbal en squashen. Sinds 2012 duik ik met veel plezier regelmatig onder water in Nederland, maar ook in meer tropische oorden. Sinds anderhalf jaar ben ik tevens een fervent wielrenner. Met in 2015 onder andere deelname aan de Ronde van Vlaanderen, Tecklenburg Rundfahrt, Limburgs Mooiste en La Marmotte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.