Informatie testcondities

Gedurende Expedition Masai (zesdaagse trekking van +- 100 km door het Masai leefgebied in Tanzania) hebben wij gebruik gemaakt van de rugzakken om onze dagelijkse benodigdheden (Buff, blarenpleisters, energy bars, Camelbak et cetera) bij ons te dragen. De weerscondities varieerden van +- 30 graden overdag en +- 10 graden in de avond, vroeg in de morgen vochtig met regen, gedurende de middag strak blauwe hemel met een brandend hete zon en in de avond vochtig, af en toe regen en slechts 1 avond met een heldere hemel.

Review

Het eerste wat ons direct opviel aan dit product is het feit dat je door middel van de Pack Sizer App de Osprey rugzak precies passend kan laten maken naar jouw lichaam. Zo is het mogelijk om de bovenzijde en onderzijde van de rugzak in verschillende maten te verkrijgen, de Tempest rugzak hebben wij bijvoorbeeld gekregen in de maat S/M en de Tallon rugzak in de maat M/M.

Doordat je de rugzak precies passend kan maken zit deze ook als gegoten, tevens is deze super licht en zitten de banden goed op de schouders en over de borst en heup waardoor je tijdens het lopen totaal geen idee hebt van het dragen van een rugzak.

Op de heup band zit extra opbergruimte voor bijvoorbeeld je Buff en bij ons in dit geval blarenpleister. De achterzijde van de rugzak is gehard en is voorzien van een airscape zodat je niet overmatig zweet op je rug en er is voldoende ruimte om een camel bag van 3 liter kwijt te kunnen, echter heeft de plek waar de Camelbak opgeborgen kan worden wel ten gevolge dat je Camelbak inhoud verwarmt wordt door je eigen lichaamstemperatuur. De drinktuit van de Camelbak kan je gemakkelijk over je linker schouderband kwijt en je kan deze zelfs netjes wegstoppen zodat er geen stof op je tuit komt bij een zandstorm of bij het betreden van stoffige paden.

Pluspunten

  • Op maat te maken rugzakken
  • Veel verschillende opbergvakken
  • Lichtgewicht

Minpunten

  • Verwarming van je Camelbak vulling door lichaamstemperatuur

 

Informatie testers

Ellen en Sebastiaan, 27 en 28 jaar oud en woonachtig in Amsterdam. Wij zijn fervente reizigers en bezoeken graag avontuurlijke landen in de werelddelen Azië en Afrika. Ellen is werkzaam in de horeca branche als bedrijfsleider en Sebastiaan is actief in de automotive als Sales manager.

[vc_gallery type=”image_grid” interval=”3″ images=”3537,3538,3539″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self”]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.