Review: Odlo Gore-Tex Spirit jas & Helium Cocoon

Omstandigheden

Wintersportkleding wordt steeds beter ontwikkeld met de nieuwste technieken en materialen. Tijdens de wintersport heb ik deze Odlo Gore-Tex Spirit jas (hardshell) getest. Daarbij combineerde ik de jas met een midlayer, de Helium cocoon FZ. 

Odlo Gore-Tex Spirit jasDe Odlo Spirit Gore-Tex jas is van hoge kwaliteit; het Gore-Tex materiaal zorgt voor een water- en wind dichte laag wat super warm is. Door het toch wat stugge materiaal zijn de ritsen iets stroef bij het aan/uit trekken en bij het bewegen maak je geluid. De jas sluit verder mooi aan en is aan de achterkant iets langer wat mooi is bij een aansluitende broek, voor mij een pluspunt en er is duidelijk over het design nagedacht. Aan de binnenkant zit een sneeuwvanger. De mouwen zijn anatomisch gevormd zodat je alle kanten kunt op bewegen zonder dat de rest van de jas anders gaat zitten. De manchetten zijn smaller te maken zodat mijn handschoenen er makkelijk overheen kunnen.

Er zijn diverse zakken aanwezig voor skipas, bril etc. Ik maak alleen gebruik van die op mijn mouw voor mijn skipas. De jas heeft ook een capuchon. Die is tijdens het skiën minder handig dus rol ik die naar binnen. Dit is eerder een creatieve oplossing omdat hij niet eraf gehaald kan worden.

hl_tor_1516_526381_30221_aDe Helium Cocoon FZ is uitermate goed geschikt voor onder de ski-jas. Deze mid-layer is licht van gewicht en door de donsvulling zorgt het voor een goede isolatie. Het einde van de mouwen zijn elastisch wat super fijn is omdat het zo goed aansluit. Ook dit model is gevormd naar het lichaam, je merkt nauwelijks dat je het aanhebt. Odlo zegt het Pertex Quantum materiaal waarvan de buitenkant is gemaakt sterk is. Ik vond dit niet helemaal het geval en vind het eerder kwetsbaar omdat een scheurtje of gaatje gemakkelijk gemaakt is als je ergens aan blijft haken.

Ik ben enthousiast over de producten van Odlo als het gaat om de kwaliteit van de materialen. Zowel de hard shell als mid-layer zijn prima los van elkaar te gebruiken en bij verschillende activiteiten. Super functioneel dus! 

Pluspunten

  • Zowel de Spirit ski-jas als Helium Cocoon zijn goed gevormd naar het lichaam en lekker licht, hierdoor is er goede bewegingsvrijheid mogelijk.
  • De kwaliteit is super.
  • Multifunctioneel voor verschillende activiteiten.

Minpunten

  • Capuchon kan niet van de Spirit ski-jas afgeritst worden als je dat wilt. 
  • Materiaal van de Helium Cocoon is kwetsbaar.

Review overview

Pasvorm
Comfort
Gewicht
Warmte
Winddichtheid
Waterdichtheid (alleen Spirit)
Design
Prijs/Kwaliteit

Summary

Zowel de Odlo Gore-Tex Spirit jas als de Helium Cocoon zijn twee producten die echt een toevoeging zijn aan je wintersport uitrusting. De kwaliteit voldoet aan de verwachtingen en het comfort stelt niet teleur. Zeker met het oog op dat je de hardshell ook voor wandelingen en vies Nederlands winterweer kunt gebruiken maakt dit tot een topaankoop. Hetzelfde geldt voor de Helium Cocoon, ook lekker om te dragen bij droog weer tijdens sport activiteiten.
Sophie Dekker
Sophie Dekker
Sophie is een sportief stadsmens die er graag op uit trekt. Het hele jaar door loopt ze hard en haar laatste hardloopwedstrijd liep ze op Hawaii! Ze is dol op de Zwitserse Alpen waar ze in de winter fanatiek skiet en in de zomer tochten maakt. Haar materieel en outfits moeten functioneel zijn maar zeker ook fashionable!

Read also

Related

Latest posts

Best Ski & Outdoor hardshell jackets for 2023/2024

For the ultimate protection during your ski & outdoor trips, we break down the best hardshell jackets on the market. Choosing the right jacket...

We tested how waterproof Cortazu’s jackets are

Aesthetics and hype aside, how can you tell if a particular outdoor or ski jacket suits your individual needs? Are you seeing all kinds...

A closer look at Isadore’s new clothing line | Review

Over the past few months, Isadore changed its new logo. For me, this was a reason to test some of their new clothing models....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.

Zowel de Odlo Gore-Tex Spirit jas als de Helium Cocoon zijn twee producten die echt een toevoeging zijn aan je wintersport uitrusting. De kwaliteit voldoet aan de verwachtingen en het comfort stelt niet teleur. Zeker met het oog op dat je de hardshell ook voor wandelingen en vies Nederlands winterweer kunt gebruiken maakt dit tot een topaankoop. Hetzelfde geldt voor de Helium Cocoon, ook lekker om te dragen bij droog weer tijdens sport activiteiten.Review: Odlo Gore-Tex Spirit jas & Helium Cocoon