Review: Nemo Hornet Elite 2P Tent

Omstandigheden

Ik heb de Nemo Hornet Elite gebruikt tijdens het kamperen in de Ardennen. Een aantal overnachtingen op een grascamping in een bosrijke omgeving.

De Nemo Hornet 2P

Als je de Nemo Hornet Elite 2P in handen krijgt, valt meteen op dat de compacte tentzak extreem licht is. Natuurlijk mag je dat verwachten van een lichtgewicht tent. Toch kon ik bijna niet geloven dat dit pakketje van ruim 800 gram een volwaardige tweepersoonstent bevatte. Daarmee is meteen het belangrijkste voordeel van deze tent benoemd. Hij past dus makkelijk in je rugzak en als je de stokken los inpakt, neemt alles nauwelijks pakruimte in. Hiervoor is in de tentzak een slim touwtje verwerkt.

Materiaal & gebruik

Zelf gebruikt NEMO geregeld de term ultralight voor zijn outdoor gear, en niet onterecht. Het lage gewicht komt door het gebruik van heel fijne 7 denier nylon voor. Het grondzeil moet natuurlijk wat steviger zijn en is dan ook 10 denier. Een andere gewichtsbespaarder is het geraamte. De stokken in Y-vorm zijn van DAC 8,7mm Featherlite NFL aluminium. Veel stevigheid en minimaal gewicht dus. Dat wil je als je weekend gaat wandelen.

Maar goed dat is allemaal nog theorie en technologie. Op pad dus. In het najaar kan het al flink koud en nat zijn, maar ik had geluk met het weer. Maar zelfs als het regent is het opzetten van deze tent heel eenvoudig. Ook in je eentje heb je ‘m zo staan. Je legt de binnentent uit, zet het eendelig frame op en hangt de binnentent er aan met simpele kunststof haakjes. De buitentent erover spannen en met een simpel kliksysteem zet je alles in handomdraai vast. Een paar haringen en je kunt gaan inrichten.

Juist omdat het een 2-persoonstent is, is het ontzettend prettig dat de Hornet Elite aan beide kanten ruime ingangen heeft. In de ruimte tussen de buiten- en binnentent kun je je spullen kwijt. Mijn rugzak voor dit wandelweekend was niet al te groot en paste dan ook prima. Als je langer op pad gaat en meer meeneemt, wordt het wat meer passen en meten om alles droog te houden.

Als je je rugzak en schoenen goed aan de kant zet, kun je via de grote deuren aan beide zijkanten, makkelijk de slaaptent in. Gewoon aan je eigen kant. Da’s natuurlijk handig als je ’s nachts naar de wc moet. De opslagruimte in de slaaptent is ook beperkt. In een paar vakken kun je wat (platte) spullen kwijt.

Omdat het een compacte tent is, houdt de ruimte in de binnentent tent niet over. Toch is er genoeg plek om er met twee man van ongeveer 1.90 cm goed te slapen. Hopelijk is je slaapmaatje niet te bewegelijk. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat er te weinig frisse lucht binnenkomt. De binnentent is van gaasstof en zorgt voor maximale ventilatie. Bovendien is er ook voldoende ruimte tussen de binnen- en buitentent. Ook na een niet al te koude nacht was er bij het ontwaken nauwelijks condens in de tent.

Conclusie

Ik ben ronduit enthousiast over de Hornet Elite. Hij is vederlicht en past makkelijk in je rugzak. Door het compacte formaat van de tentzak neem je ‘m makkelijk mee op een fiets- of wandeltocht. Dus geen extra gesjouw. En eenmaal op de plaats van bestemming zet je ‘m razendsnel op. Hoewel de tent van nylon is en je relatief dicht op elkaar ligt, wordt hij niet vochtig of zweterig. Wat mij betreft is dit een ideale trekkerstent.

[vc_message message_box_color=”grey”]De Hornet Elite is er in twee uitvoeringen:

  • De Hornet Elite 2P met een winkeladviesprijs van € 569,95
  • De Hornet Elite 1P met een winkeladviesprijs van € 499,95

[/vc_message]

Review overzicht

Comfort
Stormbestendigheid
Vakmanschap
Pakketgrootte
Eenvoud opzetten
Design

Samenvatting

Ik ben ronduit enthousiast over de Hornet Elite. Hij is vederlicht en past makkelijk in je rugzak. Door het compacte formaat van de tentzak neem je ‘m makkelijk mee op een fiets- of wandeltocht.
Petrick de Koning
Petrick de Koninghttp://www.dekoningschrijft.nl
Bewegen is een noodzaak. En dat geldt ook voor buiten zijn. Naast lekker sjouwen op een rugbyveld betekent dat ook veel hardlopen, hiken en skiën. Met af en toe een uitstap naar bootcamp. Niets mooier dan mezelf en mijn gear testen in een uitdagende omgeving.

Read also

Related

Advertisment

Latest posts

Review: Osprey Dyna 6 trail run backpack

The last few months I tested one of the trailrun backpacks from Osprey: the Dyna 6. This is a medium size backpack with a...
00:03:38

The 4 must-see winter sports films

Previously you could find our 5 winter sports classics that you must see before the winter season starts. We have selected 4 must-see winter...

The Ethical Sweater Weather knits from Fjällräven

From walks in bright snowy landscapes to cosy evenings by the fireside, make the most of the winter weather with a stylish and sustainable...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.