Review: Keen Wanderer WP hiking schoen

Testomstandigheden

Keen Wanderer De Keen Wanderer WP wandelschoenen zijn getest tijdens korte wandelingen in Nederland en meerdaagse trektochten in Tasmanië onder allerlei weersomstandigheden. De schoenen hebben meerdere rivieren doorkruist en enorme modderpoelen doorstaan.

Review Keen Wanderer

Keen wil met haar producten gebruikers uitnodigen om in een ‘HybridLife’ te duiken, mogelijkheden creëren om buiten te spelen en tegelijkertijd voor elkaar en de wereld om ons heen te zorgen.

Keen Wanderer RinskeDe Keen Wanderers zijn hier voor mij voor de volle 100% in geslaagd!

Het is moeilijk om de wandelschoenen objectief te beoordelen want ze hebben me ongelofelijk mooie ervaringen opgeleverd die ik zonder de Wanderers nooit beleefd zou kunnen hebben en die tegelijkertijd zo’n aanslag op de schoenen hebben gepleegd dat sommige eigenschappen niet helemaal meer intact zijn.

De eerste korte wandelingen die ik met de Keens heb ondernomen waren een enorme verademing! Normaal gesproken heb ik altijd last van blaren op mijn tenen, maar deze schoen biedt voldoende ruimte voor mijn tenen en het hele voetbed zit als gegoten door het geïntegreerde PU hielkussen en verwijderbare zool die speciaal ontworpen is ter ondersteuning van de voetboog en de natuurlijke contouren van de voet volgt. De buitenzool is gemaakt van twee soorten rubber en de hiel is extra verstevigd wat zorgt voor een heel stabiel en tegelijkertijd flexibel gevoel. De hoogte van de schoenen (¾ semi mid cut construction) bevordert de flexibiliteit nog meer en houdt het gewicht laag (500 gram).

Het viel me verder op dat mijn voeten een prettige temperatuur hadden, waarschijnlijk veroorzaakt door het KEEN.DRY ® waterproof breathable membrane wat damp naar buiten laat gaan, maar water tegenhoudt om in de schoen te gaan. Het draagcomfort is dus perfect voor mij! Enige functionele verbeterpunt is voor mij de werking van de veters; zelfs een dubbele knoop raakte een aantal keer los wat een effect had op de stevigheid.

Keen Wanderer RoodEn als vrouw kijk ik toch ook naar de looks van de schoen. Ik was niet erg onder de indruk van de Gargoyle/Zinfandel kleurencombinatie die ik heb, maar de schoen is ook verkrijgbaar in 2 andere kleurencombinaties waaronder een hele gave rode schoen!

Keen Wanderer mudIn Tasmanië heb ik na deze korte wandelingen een 10 daagse trektocht ondernomen door het grootste en meest ruige natuurgebied op het eiland. Al op de eerste dag moest ik een rivier doorkruisen die dieper was dan de hoogte van mijn schoenen (zonder gaiters te dragen) en dat herhaalde zich elke dag, afgewisseld met tientallen meters door modder tot over mijn knieën. Uiteraard kan zelfs het beste waterproof materiaal je voeten niet droog houden tijdens dit soort avonturen. In een poging de schoenen te drogen bij het kampvuurtje in the middle of nowhere is de rubberneus wat gesmolten en echt droog kreeg ik de schoenen nooit tijdens deze tocht.

Ik vrees dat al dit fantastische buiten spelen ervoor gezorgd heeft dat de schoenen hun waterproof kwaliteiten verloren hebben, want tijdens een volgende 6-daagse track drong de regen de schoenen binnen en liep ik weer met natte voeten. Het kon mijn pret niet drukken; ik heb met de Keen Wanderers mogelijkheden voor mezelf gecreëerd om buiten te spelen in ongelofelijk mooie natuurgebieden en tegelijkertijd mensen ontmoet die ik een beetje van mijn levensenergie kon geven!

Pluspunten:

  • Draagcomfort
  • Warmte- en zweetregulering
  • Gewicht
  • Looks (ik vind de rode versie van de schoen geweldig!)

Minpunten:

  • Werking van de veter
  • Traagheid van drogen van de schoen (als deze compleet nat is)

Conclusie

Keen Wanderer on top of the worldDe Keen Wanderer WP schoenen hebben een heerlijk draagcomfort; een goede combinatie van stevigheid en flexibiliteit, licht van gewicht en een perfect voetbed. Het ademend vermogen is super en ze nodigen uit om lekker buiten te spelen. Echter, na te veel avontuur van mij met water in de schoenen en vuur te dichtbij de schoenen is de eerder goed werkende waterdichtheid verloren. Gebruik de schoen dus niet in te extreme situaties, dan kun je genieten van geweldige wandelingen!

[vc_gallery interval=”15″ images=”8915,8913,8912,8910,8919,8911″ img_size=”full”]

Review overview

Comfort & pasvorm
Ademend vermogen
Materiaalgebruik
Gewicht
Waterdichtheid
Prijs/kwaliteit

Summary

Zeer veel draagcomfort met de De Keen Wanderer WP schoenen. Een goede combinatie van stevigheid en flexibiliteit, licht van gewicht en een perfect voetbed. Zeer geschikte schoen voor bergwandelingen en meerdaagse trekking. Minder geschikt voor extremere omstandigheden.
Rinske de Jong
Rinske de Jong
Al vanaf dat ik kan staan, doe ik aan sport en hebben mijn ouders me de liefde voor bergen en natuur bijgebracht. Ik hou ervan buiten te zijn, met wandelschoenen aan, (tour)ski's onder, trainrunschoenen aan, een mountainbike, een beachvolleybal, of op een rots met een weids uitzicht voor me. Vanaf 2016 ga ik de wereld rondreizen om zoveel mogelijk buiten te genieten!

Read also

Related

Latest posts

Best Ski & Outdoor hardshell jackets for 2023/2024

For the ultimate protection during your ski & outdoor trips, we break down the best hardshell jackets on the market. Choosing the right jacket...

We tested how waterproof Cortazu’s jackets are

Aesthetics and hype aside, how can you tell if a particular outdoor or ski jacket suits your individual needs? Are you seeing all kinds...

A closer look at Isadore’s new clothing line | Review

Over the past few months, Isadore changed its new logo. For me, this was a reason to test some of their new clothing models....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.

Zeer veel draagcomfort met de De Keen Wanderer WP schoenen. Een goede combinatie van stevigheid en flexibiliteit, licht van gewicht en een perfect voetbed. Zeer geschikte schoen voor bergwandelingen en meerdaagse trekking. Minder geschikt voor extremere omstandigheden.Review: Keen Wanderer WP hiking schoen