Foto 10-01-15 10 16 46Naast het werk dat ik doe voor Gearlimits is mijn day-job bij NOC*NSF nog een manier om elke dag bezig te zijn met sport. Sowieso voel ik me daarmee gezegend, maar er zijn ook nog kersen op de taart die hun weerga niet kennen. De meest bijzondere daarvan is dat ik een keer in de twee jaar voor enkele dagen naar de Olympische Spelen mag. Om sportief en representatief voor de dag te komen wordt staff van NOC*NSF door project partner voor kleding Asics, voorzien van een compleet kledingpakket. Geweldige spullen die tonen wat een kwaliteitmerk Asics is. Ook gedragen door de beste topsporters van Nederland. Nog steeds draag ik met plezier en trots deze fraaie spullen. Een aantal van de artikelen zijn ook terug te vinden in de winkel en zijn een uitstekende keuze om mee te sporten. Ook dat doe ik nog dagelijks met de gear van Asics. In deze review kijken we naar de Fuji Gel Sensor 2 trailrunning schoen.

Informatie testcondities

Naast het een aantal dagen achter elkaar door Sochi lopen, zowel in het “coastal cluster” als de “mountain cluster” heb ik met de FujiSensor trails gelopen op Texel, Driebergen maar ook verhard gelopen in Nederland en Brazilië (Rio de Janeiro). Daarnaast heb ik een hele poos met de schoenen gefietst als ATB schoenen (zonder SPD pedalen), zowel in Italië als Frankrijk. De schoenen zijn dus zeer intensief gebruikt sinds januari 2014.

 

Review Asics Gel FujiSensor 2 GTX

Schermafbeelding 2014-12-28 om 19.40.50De schoenen zijn trailrunning schoenen maar ik heb er ook regelmatig op verharde ondergrond meegelopen. In beide gevallen loopt de schoen erg prettig. Goede grip, stabiel op de zool en de schoenen voelen licht aan. Dit komt o.a. door de lichtgewicht mesh op de bovenzijde van de schoen dat toch waterdicht is omdat deze laag is voorzien van Gore-Tex. Daardoor is de schoen ook nog eens makkelijk te reinigen. Ondanks redelijk modderachtige runs en fietstochten, (zelfs door zeewater heen) is de schoen nog mooi en oranje, net wat minder dan toen ik ze voor het eerst aan mocht doen, maar nog steeds de kleur van oranje succes van Sochi ;-).

Schermafbeelding 2014-12-29 om 10.56.18Wat ook in positieve zin opvalt na zeer intensief gebruik is dat de schoenen en binnenzolen nog steeds schoon, intact en bovenal, relatief geurloos zijn. De schoen ademt heel goed en op geen moment heb je te warme of zweterige voeten. De schoen draagt erg comfortabel en dempt goed (ik ben 90kg). Ik ben zelf erg gevoelig voor scheenbeenpijn bij rennen op verharde ondergronden maar heb daar met deze schoenen amper last van gehad. De Gel laag in de hiel moet o.a. garant staan voor die goede demping.

IMG_3600Het profiel is minder extreem “trail” achtig dan je soms tegenkomt, maar zoals gezegd, biedt wel redelijke goede grip (ben wel op natte rotsen paar keer weggegleden met fiets aan de hand; niet optimale omstandigheden voor grip) en de zool is minimaal versleten. Ook de rest van het gebruikte materiaal is niet tot nauwelijks aan slijtage onderhevig geweest.

Conclusie

Topschoenen. Zo simpel is het. In de huidige editie heb ik de schoenen alleen nog bij de Futurum Shop online aangetroffen en dan wel het dames model. Maar als de opvolgers van deze schoenen ook maar enigszins hierop lijken kan ik ze van harte aanbevelen.

Adviesprijs: € 165,-

REVIEW OVERVIEW
Overall
Demping
Grip
Waterdicht
Materiaal
Previous articleInterview Kees-Jan vd Klooster, zitskiër, deel 1
Next articleBoris Veldhuijzen van Zanten Off-Piste for GearLimits
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.