LongRunReview: KEEN Feldberg Hiking Schoenen

Testcondities

De Long Run Review van de Keen Feldberg is begonnen. Onder verschillende omstandigheden gebruiken we de Feldberg gedurende een langere tijd en houden we je via de site en social posts op de hoogte. Aan het einde van onze review periode vind je hier de complete ervaring met deze schoen.

Eerste indruk van KEEN Feldberg:

Bergschoenen zijn niet de meest sexy, urban schoenen over het algemeen. Maar een goede, stevige schoen tijdens een flinke hike is nu eenmaal wel essentieel. De schoenen van Keen zijn op het eerste oog dan ook wandelschoenen zoals wandelschoenen behoren te zijn: voorzien van alle stevig- en veiligheid die je voeten nodig hebben tijdens het hiken. Leuk is echter, dat je bij het model dat ik ontving er een paar rode veters bij krijgt. Om het zwarte model van de schoenen een mooie ‘vintage’ en urban look te geven (als je dat zou willen). De eerste stappen met de Feldberg’s voelen in ieder geval veelbelovend.

[vc_message icon_fontawesome=”fa fa-map-signs” css_animation=”appear”]

Meer weten over KEEN Footwear? Check ook onze Keen Brandpage!

[/vc_message]

Outdoor in Oostenrijk

Een paar van de belangrijkste aandachtspunten van een fijne wandelschoen zijn onder andere de pasvorm en de neus van de schoen. Zo waren de Keen schoenen die ik in eerste instantie aan had toch net een halve maat te klein. Je kan ze dan stug toch aan doen tijdens het lopen, maar gegerandeerd dat dat je pijnlijke voeten gaat geven. En een halve maat klinkt wellicht weing, maar maakt zeker een wereld van verschil qua draagcomfort en pasvorm. Een ander element dat ik belangrijk vind is de neus van de schoen. Die moet zorgen voor een goede teenbescherming. Helaas oogt de neus van een bergschoen daardoor wel altijd wat grof aan. Hoewel gezegd moet worden dat het bij dit exemplaar van Keen reuze mee valt.

De eerste ‘echte’ hike die ik maakte met de schoenen aan was nabij Innsbruck in Oostenrijk. Wat fijn is dat je de schoenen niet heel erg moet inlopen voordat ze lekker zitten. Hup, aan, en lopen is het credo. En dat kan dus ook gewoon. Qua stevigheid zit het ook zeker goed. De solide hak en het profiel zorgen voor stabiliteit en een zeker gevoel. Het was vrij glad waar we gingen wandelen, maar uitglijden was er zeker niet bij. Zowel in de urban als outdoor omgeving scoren de schoenen tot nog toe dus zeker goede punten!

[vc_message icon_fontawesome=”fa fa-hashtag” css_animation=”appear”]shareyouradevnture-visual-001Wil jij ook met de Keen Feldberg op avontuur? Samen met Keen mogen we vijf paar Feldberg schoenen weggeven. Check onze de #shareyouradventure actiepagina.[/vc_message]

Perfecte stappers

De afgelopen weken heb ik de Feldberg schoenen van Keen steeds intensiever gebruikt, en vooral: op heel veel verschillende plekken. Zowel in de stad als in de bergen en in de bossen. Wat mij het meest opvalt is dat de schoenen zowel urban als outdoor zeer comfortabel in gebruik zijn. Ook in de stad, waar ik er in eerste instantie zeker niet voor zou kiezen om deze wandelschoenen aan te trekken. Maar ze zitten heerlijk en ogen aan de voeten ook niet lomp, maar juist sportief en casual.

In de bergen, ook als de omstandigheden minder zijn, viel me met name op dat de Feldberg’s steun blíjven geven die je nodig hebt. Genoeg grip, een steady pasvorm en mijn voeten bleven ook altijd goed warm. Ander pluspunt is dat ik, ook na een flinke hike in de Oostenrijkse bergen recent, geen blaren overhield aan de tocht. En dat terwijl de schoenen nog niet heel erg intensief waren ingelopen. Conclusie blijft dan ook dat de schoenen perfecte stappers zijn. Voor zowel ervaren als minder ervaren hikers én voor mensen die graag hun schoenen combineren in zowel de meer urban als outdoor omgeving.

 

[vc_message icon_fontawesome=”fa fa-shopping-basket”]De adviesprijs van de Keen Feldberg is €169,95. Wil je meer weten over de Keen Feldberg schoenen? Check dan KeenFootwear.com.[/vc_message]

Remco Lindeman
Remco Lindeman
Brabander in Amsterdam. In de Rivierenbuurt heb ik mijn eigen osteopathie-praktijk en in mijn vrije tijd ben ik (heel) veel bezig met sport; voetbal, tennis, skiën, you name it… Het liefst ben ik zo veel mogelijk buiten en als het even kan neem ik het vliegtuig naar het buitenland. Als er maar avontuur op de planning staat dan ben ik een tevreden mens.

Read also

Related

Latest posts

Vallon Freebirds ski goggles; style, comfort and great vision | Review

The Vallon Freebirds ski goggles are an excellent choice thanks to the high-quality Carl Zeiss lens with anti-fog coating.

An interview with Scottish Highlands-based illustrator Jack Spowart

We were introduced to Jack Spowart last year when Rab and Banff were looking for a talented artist to design the 'artwork' for the...

Our best ‘insulated’ picks for autumn and winter 2023/2024

For optimal protection during your cold and rainy outdoor adventures, we have compiled an overview of the best insulated jackets on the market. When...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.