ShopReview: Bever Flagshipstore Houten

For our Dutch Readers, we are starting with collecting reviews of various outdoor and action sports stores in the Netherlands. Thats is why this post is written in Dutch.

Ondanks dat GearLimits natuurlijk vooral een online ding is, waarbij we onze lezers proberen te informeren over the latest and the best in outdoor en actions sports gear, moet uiteindelijk je die gear wel ergens kopen. Natuurlijk kan veel online, maar de offline ervaring op de winkelvloer is van groot belang. Schoenen moet je niet online uitzoeken, helmen ook niet, en zo zijn er nog veel meer dingen die je het best gewoon “live” kunt kopen. Daarom gaan we vanaf vandaag aandacht besteden aan verschillende outdoor en actions sports winkels in Nederland. We delen hierbij onze ervaringen en zien ook graag ervaringen van lezers graag binnenkomen. De eerste Shop die we reviewen is de Bever Flagshipsstore in Houten.

Eerste indruk

De winkel ligt aan de Meerpaal in Houten: een straat met een typische vinex naam in een redelijk doods industrieterrein. Het flinke gebouw waar de Bever gevestigd is herbergt ook een Telstar XL winkel en een campingwinkel van Frans de Witte. Daarnaast een wat gaar eettentje en een anonieme meubelzaak. Niet de meest inspirerende omgeving. Parkeren op het dak is wel gratis, en zelfs op een drukke zaterdag is alles ruim en niet stampend vol mensen.

De winkel is heel ruim van opzet, met mooie displays, voldoende kassa’s en een mooie 1e etage die als een vide over de achterzijde van de store loopt. Het eerste waar je tegenaanloopt is een grote “arena” bijna voor schoenen. Eromheen loopt een grote loopbrug met ingemetslede stenen waarop je je schoenen kunt testen. Het aanbod lijkt heel breed, van sandalen tot Alpine bergschoenen. Daarbij valt wel op dat het assortiment aan schoenen dus wel heel breed is, maar de collectie per categorie daardoor wel beperkt is. Zo is het aanbod aan wandelschoenen voor kinderen heel beperkt. Die tegenstelling tussen een breed assortiment en beperkte collecties komen we ook elders tegen.

1000x600.031

Assortiment

Het assortiment van de winkel is heel compleet. In principe kan je bijna alles vinden, van crampons en klimschoenen tot gps apparatuur, bungalowtenten en bbq setjes. Er waren secties met technische kleding, maar ook trailrunning gear en ook hoek met baselayer kleding van Icebreaker, Odlo en Super Natural. Camping hardware, een hoek met kaarten en gidsen, grote collectie schoenen en een enorme extra hal met een echt tentententoonstelling. Die laatste staat er al heel lang, ook voor de Bever een flagshipsstore werd. Er staan veel en fraaie tenten, van klein en lichtgewicht tot halve paleizen, maar de hal zelf kan ook een makeover gebruiken; de tenten staan al heel lang in precies dezelfde opstellingen, plakken vloerbedekking liggen soms wat scheef op de vloer, en in de hal zelf zijn er geen medewerkers van Bever om je te helpen.

Collecties

De verscheidenheid aan merken in de winkel is erg groot, alle grote merken zijn vertegenwoordigt, met o.a. een shop-in-shop van Fjällraven en Arc’teryx en een grote hoek voor de vrijwel complete GoPro collectie. Wat wel opvalt is dat naast deze twee shop-in-shops de collectie per merk redelijk beperkt is. Dat is dan wel jammer, vooral als je merk trouw bent dan heb je niet altijd heel veel keus.

Service

We hadden op zich een goede ervaring met het personeel. We waren op zoek naar schoenen en sandalen voor drie volwassenen en twee kids, en al met al werden we zonder al te lang wachten goed en vriendelijk geholpen. Er was ook voldoende personeel op de been. Er was wel per persoon verschil in hoe veel men wist te vertellen over de schoenen en hoe goed je echt geholpen werd om een goede keuze te maken. Maar de ervaring was over het algemeen gewoon positief.

Varia

Typisch was dat ik helemaal geen mobiel bereik had in de winkel; als ik eruit liep meteen wel. Ze bieden wel gratis WIFI maar moet je wel even akkoord gaan met algemene voorwaarden.

Volgens de Bever site is er rond het winterseizoen een zeer uitgebreid assortiment aan wintersport producten. We gaan tegen die tijd zeker ook weer langs.

Retour policy

  • Ruilen met bon binnen 10 dagen waarbij je ook geld terug kan krijgen.
  • GPS en bergsportmaterialen mag je niet ruilen
[vc_gallery interval=”3″ images=”15750,15751,15752,15753,15754,15755″ img_size=”full”]

Review overzicht

Overall indruk
Assortiment
Collecties
Service
Retour policy
Parkeren

Samenvatting

Mooie ruim opgezette winkel (behoudens de tentenhal) waar je ontzettend veel kunt vinden. Er is per merk en per product categorie wel soms beperkt uit collecties ingekocht. Er is dus sprake van soms weinig van heel veel, om het zo maar te zeggen. De producten die worden aangeboden zijn wel vrijwel allemaal echt kwaliteitsproducten. Dus dat is erg positief.
Editors Squad
Editors Squad
Bij GearLimits geloven we dat goed materiaal leidt tot betere prestaties, meer plezier en hogere veiligheid. Voor elke sporter die zijn grenzen wil verleggen en zijn plezier wil vergroten is dit een must. GearLimits helpt je hierbij.

Read also

Related

Advertisment

Latest posts

Review: The Nordic Pocket Saw pocket-sized chainsaw

In recent years I have used several flexible wire saws, most of which turned out to be not really durable. The Nordic Pocket Saw...

Review: the VSSL First Aid Kit in flashlight shape

In 2014 Todd Weimer launched the VSSL Outdoor Utility Tools. Previously, we used the handle of a flashlight to insert the batteries, but this...

Review: Isadore winter cycling clothing

So far I rode almost 2400 kilometers this year. During about 20% of my rides I wore the amazing designed cycling apparel from Isadore...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.