Ilse’s Top 5 voor backpackers in Australië

Mountainreporters Karin en Ilse hebben een half jaar gebackpackt in Australië. Speciaal voor jullie heeft Ilse een rijtje gemaakt van de dingen die je gedaan moet hebben. Het was moeilijk kiezen en ik kan dan ook zeker niet beloven dat dit het laatste lijstje is die ik heb gemaakt over de reis. Benieuwd? Lees snel verder!

Travel is the only thing you buy that makes you richer

1. Ga dolfijnen spotten bij Jervis Bay

Een geheimpje van ons. Deze prachtige baai is nog niet heel bekend omdat er geen Greyhound bussen stoppen maar als je een auto tot je beschikking hebt moet je hierheen! Het staat bekend als één van de mooiste stranden in Australië! Gelegen onder Sydney is deze 102 kilometer lange baai een lust voor het oog. Geen bussen vol met toeristen maar wel parelwitte stranden, helder turquoise water en met als kers op de taart dolfijnen die hier komen spelen! Van juni tot november zijn hier ook nog eens walvissen te spotten. Waar wacht je nog op?

Australië
Zelfs met donkere wolken ziet het strand er prachtig uit

2. Ga jeep rijden en tussen de dingo’s slapen op Fraser Island

Oké oke, ik geef het toe, het is erg cliché en iedereen schrijft hierover maar dit eiland mag je gewoon niet missen! Je kunt kiezen uit verschillende tours, een aanrader is de tour waarbij je met meerdere autos en gids gaat maar zelf mag rijden! Na de overtocht met de boot kan het avontuur beginnen. Het leuke aan dit eiland is, wegen heb je hier niet! Lekker sjezen op de stranden, door het bos of door het water met je 4×4 WD jeep. En dan is het helemaal niet erg om achter een gids aan te rijden, vind jij maar eens de weg zonder. Walvissen, schildpadden spotten, het kan hier allemaal.

Ik beloof je, eenmaal op dit eiland wil je niet meer weg!

Slapen tussen de dingo’s die ‘s nachts je eten komen stelen en alleen weg te sturen zijn door jezelf groot te maken en veel geluid te produceren levert hilarische momenten op. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de prachtige plekken die dit eiland bezit. Ik beloof je, eenmaal op dit eiland wil je niet meer weg!

Australië
Lake Mckenzie, is het geen plaatje?
Australië
Cruisen over het prachtige strand

3. Ga eropuit met een boemerang in Rainbow Beach

Het hostel waar wij zaten bood een wandeling aan waarin we zouden leren werpen met een boemerang. Hoe Australisch is dit? Wij hebben dan ook meteen ja gezegd en het was een groot succes! Ten eerste is een wandeling in de duinen van Rainbow Beach sowieso al de moeite waard. De plaats heet namelijk niet voor niets Rainbow Beach, het heeft zijn naam te danken aan het gekleurde zand wat hier te vinden is. Ten tweede is er gewoon niets heerlijker dan een beetje prutsen boven op de duinen met een boemerang die natuurlijk niet terugkomt zoals zou moeten. En ja, er zit echt een tactiek achter!

Australië
Prachtige zonsondergang op de duinen van Rainbow Beach
Australië
En gaan met die boomerang

4. Ga golfen met kangoeroes bij Yeppoon

Golfen is natuurlijk op zichzelf al fantastisch om te doen. Maar bij deze golfbaan word je omringd door kangoeroes. Sterker nog, dit is de eerste plek in Australië waar wij levende kangoeroes zagen. Vergeet vooral geen fore te roepen want de kangoeroes zijn zeker niet bang voor de golfers en voor de ballen die alle kant op gaan. PS. ik kan niet garanderen dat je niet wordt afgeleid door huppende kangoeroes terwijl je net klaar staat om je balletje te raken. Ik geef dan ook geen garanties op golf prestaties.
http://www.yeppoongolf.com.au

Australië
Nieuwsgierige aagjes bij het golfen
Australië
Zo dichtbij, ze zijn echt niet bang!

5. Ga op avontuur bij Cape Tribulation

Bij Cairns houdt de reis voor velen op terwijl er boven Cairns nog superveel te doen is!! Het plaatsje Cape Tribulation ligt middenin de prachtige ongerepte jungle. Hier komt het 180 miljoen jaren oude regenwoud samen met de parelwitte stranden. Het Daintree Rainforest kruist het Great Barrier Reef, beide plaatsen van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Zo kan je de ene dag lekker zonnebaden op een prachtig strand en de andere dag lekker zwemmen in Mossman Gorge. Een prachtige heldere rivier omgeven door enorme keien.

Het Daintree Rainforest kruist het Great Barrier Reef, beide plaatsen van de UNESCO Werelderfgoedlijst

Ga op zoek naar schildpadden of slangen en wees vooral niet verbaasd wanneer je op een strand staat en er ineens een krokodil voorbij komt zwemmen. Dat kan hier allemaal. PS. er zijn genoeg dagtours die naar dit gebied gaan maar ik zou lekker zelf met de auto gaan, dan kan je overal zelf bepalen hoe lang je er wil blijven en er een nachtje (of twee) in de bush bush aan vastplakken.

Australië
Where the beach meets the jungle
Australië
Mossman Gorge

Bron: Ilse Nijhof | Mountainreporters.com

Edwin Hagenouw
Edwin Hagenouwhttps://www.snowrepublic.nl/
Edwin is eigenaar van Mountainreporters.com en SnowRepublic.nl en een gepassioneerd wintersporter, zeiler, surfer en mountainbiker. Zijn favoriete gebieden zijn de Alpen, Zuid-Amerika en Scandinavië.

Read also

Related

Latest posts

Best Ski & Outdoor hardshell jackets for 2023/2024

For the ultimate protection during your ski & outdoor trips, we break down the best hardshell jackets on the market. Choosing the right jacket...

We tested how waterproof Cortazu’s jackets are

Aesthetics and hype aside, how can you tell if a particular outdoor or ski jacket suits your individual needs? Are you seeing all kinds...

A closer look at Isadore’s new clothing line | Review

Over the past few months, Isadore changed its new logo. For me, this was a reason to test some of their new clothing models....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.