International Ocean Film Tour – Vol. 4

met Nederlandse filmer en regisseur Bob van de Gronde

Vanaf 6 mei is voor de vierde keer de International Ocean Film Tour in Nederland. Dit maal met zijn indrukwekkende avontuur- en reisverhalen rondom de zee. Het bijna twee uur durende programma vertoont zeven films, waarin onze coryfeeën op en in het water ronddartelen.

In THE WEEKEND SAILOR wordt bijvoorbeeld over het begin van de Volvo OceanRace verteld en daarmee ook over het ongelooflijke verhaal van een man die door de zeilwereld onderschat werd. Fabuleus is het ook in THE ACCORD: naast het noorderlicht en sprookjes over elfen en trollen, zijn er in IJsland namelijk ook fantastisch goede golven. De geharde surfers Heiðar Logi Elíasson en Gudmundur Thorarinn bieden met veel duistere humor de ijskoude noordelijke Atlantische Oceaan, tegenspel. Terwijl de film CHAPTER ONE de bezoekers meeneemt naar de mooiste en spectaculairste kiteboardspots in de wereld, wordt het in A PLASTIC OCEAN serieus: avonturier en filmer Craig Leeson is het spoor van het plastic gevolgd en laat de onvoorstelbare vervuiling van de wereldzeeën door zichtbaar en onzichtbaar plastic afval zien. Een documentaire, die de werkelijke omvang van de bedreiging tot op de bodem uitzoekt en je ertoe aanzet over je eigen gedrag als consument na te denken.

In mei is de Ocean Film Tour in Nederland op toernee en bezoekt vier plaatsen:

  • Amsterdam (06-05-17)
  • Utrecht (07-05-17)
  • Rotterdam (08-05-17)
  • Den Haag (09-05-17)

Dit jaar zijn er ook weer veel coryfeeën, filmers en ook milieu- en dierenbeschermers tijdens onze toernee acte de présence geven.

In Amsterdam verwelkomen we als eregasten de Nederlandse filmer en regisseur van CHAPTER ONE, Bob van de Gronde, alsmede Shaun Frankson van de Organisation Plastic Bank, die over het thema plastic afval in de oceaan zullen spreken. Welke live-gasten er nog meer komen, wordt binnenkort bekend gemaakt.

Koop hier je tickets.

[vc_gallery interval=”10″ images=”12874,12875,12876,12877″ img_size=”full”]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.