Funsports in de RAI Amsterdam

Voor alle beginnende, ervaren of herintredende kite-, wind-, en golfsurfers, wakeboarders, skimboarders, SUP’pers, BMX’ers en skateboarders is er eindelijk een indoor event. Van woensdag 8 t/m zondag 12 maart vindt gelijktijdig met de HISWA in RAI Amsterdam de eerste editie van de Funsports Xperience plaats. Het event staat bol van de demo’s, try-outs, teamriders, nieuwe producten en aanbiedingen. En voor iedereen van 16 jaar of jonger is de entree gratis.

Funsports op water en land

Eigenlijk kun je stellen dat het board centraal staat op de Funsports Xperience, maar ook het BMX’en (‘crossfietsen’) past goed in het rijtje. Naast het Olympische deel op de baan kun je deze sport net als skateboarden ook in een halfpipe, of gewoon op straat doen. En is het mooi weer en wil je naar het strand, dan ruil je je skateboard gewoon in voor een skimboard of golfsurfboard. Het skimboarden, een dunne houten plank, is ruim 80 jaar geleden ontstaan in Californië en zowel in de golven als op een dun laagje water bij de vloedlijn te doen. Wil je een completere workout, dan is het Stand Up Paddling (SUP), het staand peddelen op een surfplank, perfect. Is de wind je vriend, dan zijn kitesurfen en windsurfen de sporten om te doen. Ten slotte kun je ook kennismaken met wakeboarden, waarbij je je met een plank door een speedboot of kabel (er zijn in Nederland meer dan 20 wakeboard/waterski kabelbanen) laat voorttrekken.

Kijken en doen

Organisator Gert Jan Roos van RAI Amsterdam: “De Funsports Xperience is een evenement voor jong en oud. We willen een laagdrempelig, maar spectaculair evenement neerzetten dat zowel voor de beginnende, ervaren als herintredende funsporter een mooie ervaring is. Alle funsports zijn op de Funsports Xperience te bezichtigen en te beoefenen. Pro’s laten de vetste tricks zien en ervaren instructeurs begeleiden je wanneer je het zelf wilt proberen. Zo kun je op de Wavesurfer je talenten voor het golfsurfen testen, in de Pepsi Max Pool wakeboarden, windsurfen of SUP’pen, op de Kite Simulator jumps maken en in de Landsport Area longboarden, skaten of BMX’en.”

Wil je het even wat rustiger aan doen, dan kun je bijkomen in de Telstar Surfclub of je test je evenwicht op een van de slacklines, een strak gespannen band waar je overheen kunt lopen. De Waterski Simulator en Jump Simulator, inclusief bounceboards, zetten je vervolgens weer op scherp. Samsung komt met de Virtual Reality Simulator, waarop je kunt ervaren hoe het is om in 360 graden en met alle bijbehorende details in de baai van Rio de Janeiro te windsurfen.

Grote merken en namen

Van elke funsport zijn veel grote merken aanwezig. Zo zullen onder andere Fanatic, Mistral, North, F-One, Ozone, Starboard, Red Paddle Co en ION aanwezig met de nieuwste producten en aanbiedingen. Ook bekende sporters geven op de Funsports Xperience acte de présence. Oud Olympisch surfkampioen Stephan van den Berg is blij met het nieuwe event: “Dit event brengt alle funsports bij elkaar, of het nu gaat om land of watersporten, en dichter bij de mensen. Met name de surfsporten worden steeds populairder, maar ook het SUP’pen en het skateboarden op een longboard. Als fanatiek beoefenaar laat ik graag zo veel mogelijk mensen zien hoe leuk deze funsports zijn. Daarnaast is het voor mij een soort déjà vu: in de jaren ’90 heb ik in de RAI hallen nog gewindsurft!”

[vc_gallery interval=”0″ images=”12249″ img_size=”full”]
Editors Squad
Editors Squad
Bij GearLimits geloven we dat goed materiaal leidt tot betere prestaties, meer plezier en hogere veiligheid. Voor elke sporter die zijn grenzen wil verleggen en zijn plezier wil vergroten is dit een must. GearLimits helpt je hierbij.

Read also

Related

Latest posts

Wander Tactical: the essence of love and passion for making knives

I recently got in touch with the founders of Wanderer Tactical. Wander Tactical was founded in 2015 by two passionate men who shared a...

The Salomon XA Forces Mid GTX EN outdoor shoe | Review

Earlier, I went wild on the Salomon Quest 4 GTX in Wales. From GearPoint, I got the chance to take a closer look at...

Fjällräven Vidda Pro Lite Trousers: master the trails | Review

During my multiday hike through the North Holland dune reserve, the Fjällräven Vidda Pro Lite Trousers proved their excellence.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.