Afgelopen vakantieperiode bracht ik een week door in het Oostenrijkse bergdorp Hohentauern. In en rond dat gebied is veel te doen als het gaat om outdoor & action sports. Kajakken, klimmen, abseilen, mountainbiken, noem het en het is er. Maar… wat mijn hart ook sneller doet kloppen, is gemotoriseerd 4WD offroad rijden. En dan bij voorkeur met een Land Rover Defender.

Ik bezocht de Spielberg Red Bull Ring; eigenlijk alleen voor een lunch en om nu eindelijk eens het circuit te bekijken. Van 1963 tot 2003 vonden hier Formule 1 races voor het eerst plaats op vliegveld Zeltweg en vervolgens op wat nu de Red Bull Ring is. Jochen Rindt, Niki Lauda, Alain Prost en Michael Schumacher hebben hier aardig wat rubber op het asfalt achtergelaten.

Bij aankomst werd ik meteen ‘gegrepen’ door de Defenders die daar stonden. Gedurende mijn tijd ‘onder de wapenen’ heb ik geleerd offroad te rijden. Na mijn studie kocht ik een ex-defensie exemplaar – een Land Rover Defender 110 uit 1984. Helaas niet meer in mijn bezit…

4WD offroad instructie

Ook voor wie alleen het rijden op asfalt bekend terrein is, kan hier offroad ervaring opdoen. Instructeurs wijden je in het offroad rijden op de 4WD Test Track. Ze leren je over de technische aspecten van de voertuigen en de ‘limits’ ervan.

Na een koffie in de Bull’s Lane bistro kan je meteen met de Land Rover de 4WD Test Track op. Onder begeleiding kan iedere centimeter van de 550 hectare in de Steiermarkse jungle worden ontdekt. Er zijn verschillende onderdelen en moeilijkheidsgraden.

Dat geldt overigens niet alleen voor een ervaring offroad met een Land Rover Defender. De vloot is deze zomer uitgebreid met een aantal ultra-moderne Discovery 5 modellen. Maar er is meer. Je kunt ook er ook kiezen voor stuntrijden op een Trailbike, Enduro offroad rijden of een buggy pakken.

Onroad

Mocht je op de ‘verharde’ weg willen blijven dan kan worden gekozen uit KTM X-Bow, Nissan 370Z, Nascar, Formel Renault 2.0 & 3.5 Go-Kart en meer. Je kunt zelfs een tweedaagse onroad training door professionals als David Coulthard, Mark Webber of Matthias Ekström boeken. Daarvoor moet je iets dieper in de buidel tasten, maar het is desalniettemin erg gaaf…

Je kunt er ook voor kiezen je eigen motor of 4WD op het parcours af te raggen… wat jij wilt.

Ook in de winter offroad

In de winter is het – naast het offroad rijden – ook mogelijk met een Skidoo of offroad buggy in de sneeuw je portie adrenaline te realiseren. Het is in ieder geval zeer zeker een bezoek waard als je in Oostenrijk bent.

Alle (prijs)informatie is hier te vinden.

[vc_gallery interval=”10″ images=”14180,14179,14182,14181,14183″ img_size=”full”]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.