400 km aan MTB routes in Molveno

Mountainreporter Matthijs van der Pol deelt zijn ervaringen over een actieve reis naar Molveno in Italië:

Ik moet bekennen dat ik een zwak heb voor Italië. Het eten, de drankjes, de taal en de ongerepte natuur. Het land heeft daardoor altijd een streepje voor bij mij. In de zomermaanden ga ik graag naar Noord-Italië toe. Het is goed en snel te bereiken, het is er minder warm dan in het zuiden en de natuur is overweldigend mooi.

Dit wordt ook wel ‘het pareltje van de Dolomieten’ genoemd

Molveno

De combinatie van bergen en een meer vind ik heerlijk. Noord-Italië heeft een aantal bekende meren, zoals het Gardameer en Comomeer. Aan het dorp Molveno ligt een veel kleiner en minder bekend meer: het meer van Molveno. Dit wordt ook wel ‘het pareltje van de Dolomieten’ genoemd, ligt in het ‘Parco Naturale Adamello Brenta’ en is onderdeel van de Dolomieten die bekend staan om hun steile rotswanden en pieken. Molveno (provincie Trento) valt onder de Brenta groep (de hoogste berg is de Brenta met 3.151 meter). Molveno is van origine een wintersport gebied en de laatste jaren hebben ze flink geïnvesteerd om het ook geschikt te maken voor zomersporten. En met succes!

 Molveno Italie MTB routes reisverslag. hiking, zomervakantie
Samen ultiem genieten in de natuur van Molveno, Italie

Mountainbike

Er is voor maar liefst 400 km aan MTB routes aangelegd, verdeeld over 5 categorieën: Family, Cross Country, All Mountain Enduro, Down Hill (in het bike park) en Pump Tracks (+Skill Area). Hierdoor zijn er voor ieders behoefte mogelijkheden. Of je nu met je gezin een mooie, makkelijke en veilige tocht wilt maken of op zoek bent naar de meeste extreme risicovolle en/of fysiek zware tochten. Het kan allemaal.

Alle officiële routes staan (in het Engels) op: www.dolomitipaganellabike.com

Bekijk ook de introductievideo hieronder:

Mijn complimenten voor deze mooie en overzichtelijke website. Bij elke route staan het aantal km vermeld, de tijdsduur, de hoogte én laagtemeters en ook nog eens de topografische én hoogtekaarten. Zo zie ik het graag.

Er zijn routes waarvoor je met een skilift omhoog kunt gaan. Lokaal zijn er gratis boekjes beschikbaar waar deze informatie en meer (routebeschrijving) te vinden is. Mijn absolute favoriet was de cross country nummer 788: “A.d.Scudelle MTB”. Deze route kon ik vanaf de camping in Molveno starten. De uitzichten zijn de moeite waard en het was een lekker pittige tocht.

Molveno Italie MTB routes reisverslag. hiking, zomervakantie
Prachtige vergezichten over het dal van Molveno

Downhillen

Lokaal worden er tours georganiseerd, o.a. downhillen met instructeur. Voor € 60 ga je een halve dag op pad (incl. fiets en lifttoegang). Je gaat je 3 keer downhillen en krijgt de basistechnieken uitgelegd. De eerste afdaling is nog redelijk te doen, maar de derde is echt heftig. Lees verder op Mountainreporters.com

Edwin Hagenouw
Edwin Hagenouwhttps://www.snowrepublic.nl/
Edwin is eigenaar van Mountainreporters.com en SnowRepublic.nl en een gepassioneerd wintersporter, zeiler, surfer en mountainbiker. Zijn favoriete gebieden zijn de Alpen, Zuid-Amerika en Scandinavië.

Read also

Related

Latest posts

Best Ski & Outdoor hardshell jackets for 2023/2024

For the ultimate protection during your ski & outdoor trips, we break down the best hardshell jackets on the market. Choosing the right jacket...

We tested how waterproof Cortazu’s jackets are

Aesthetics and hype aside, how can you tell if a particular outdoor or ski jacket suits your individual needs? Are you seeing all kinds...

A closer look at Isadore’s new clothing line | Review

Over the past few months, Isadore changed its new logo. For me, this was a reason to test some of their new clothing models....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.