10 Handige Wintersport Apps voor On & Off-Piste!

Naast goed materiaal, een goede verzekering en een goede fysieke gesteldheid zijn er ook apps die het skiën en snowboarden aangenamer en veiliger maken. Er zijn diverse wintersport apps voor smartphones beschikbaar en afgelopen jaren zijn er veel wintersport apps gekomen en gegaan.

Wil je op de hoogte blijven van de actuele sneeuwhoogtes, wil je je gemiddelde snelheid en hoogteverschillen bijhouden of je wilt je route uitstippelen? Er is veel mogelijk. Onderstaand zetten wij 10 handige wintersport apps voor je op een rij.

Skiinfo Sneeuwhoogte & Ski App

Sneeuwhoogtes, webcams en weersverwachtingen van meer dan 2000 skigebieden. Behoort tot de meest gedownloade wintersport apps wereldwijd, en dat is niet zomaar. Uiterst functioneel en handig voor onderweg en tijdens je skivakantie. Ideaal als je wilt weten waar de sneeuw ligt en ter plaatse de beste skicondities wilt opzoeken. Deze Skiinfo Sneeuwhoogte & Ski App wordt gedurende het skiseizoen dagelijks ge-update.

Google Play Store | App Store

gearlimits-skiiinfo-app-icon

Bergfex/Ski (Lite & Pro)

Dit is een al veel gebruikte app onder skiërs en snowboarders. De meest populaire skigebieden in de Alpen bij elkaar. De app is opgesplitst in en Lite en een Pro versie. Bergfex/Ski Lite is voorzien van uitgebreide informatie over de skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Slovenië, Italië en Frankrijk. Zo bevat de app kaarten, uitgebreide weersverwachtingen van de komende negen dagen en verschillende overzichten van je favoriete skigebieden. Wil je nog meer gedetailleerde informatie, dan kan je de Pro-versie aanschaffen. Deze is voorzien van meer informatie over de skigebieden in Oostenrijk en omgeving en (offline) instructievideo’s voor carven, boekelpistes, off-piste skiën en snowboarden.

Lite: Google Play Store | App Store

Pro: Google Play Store € 1,79 | App Store € 1,99

gearlimits-bergfex-app-icon

White Risk SLF Lawine App

De White Risk App van de Zwitserse lawinedienst SLF is een zeer uitgebreid en betrouwbaar. De app geeft niet alleen het lawinegevaar aan per regio – zelfs per dorp – maar ook de sneeuwhoogtes, sneeuwverwachting en sneeuwcondities. Ook biedt deze app uitgebreide tools waarmee je de hellinggraad kan meten en een risicoanalyse kunt uitvoeren. Met de toerplanner stippel je nauwkeurig een route uit en markeer je de risico afdalingen, zodat je goed voorbereid de poeder in duikt.

Google Play Store | App Store

gearlimits-white-risk-slf-app-icon

Fatmap Ski

Een 3D kaart van je favoriete freeride gebied – Zermatt, Chamonix, Verbier – helpt je het terrein beter in te schatten. Fatmap pretendeert ’s-werelds meest gedetailleerde 3D kaarten te hebben. Door 3D modellen te maken van bergachtige gebieden is het mogelijk om nog beter de juist route te kiezen, of je nu een beginner of ervaren (off-piste) skiër/snowboarder bent.

Google Play Store | App Store

gearlimits-fatmapski-app-icon

Sneeuwhoogte.nl

Een van de bekendste apps is Sneeuwhoogte.nl. Sneeuwhoogtes, weers-en sneeuwverwachting en informatie over pistes en skiliften zijn te raadplegen. Ook heeft deze app de beschikking over beoordelingen van de pistes en dorpen in de verschillende wintersportlanden. Goed ter voorbereiding en of een bepaald dorp de moeite waard is. Via webcams is te zien of er daadwerkelijk sneeuw ligt. Ga je altijd naar dezelfde bestemming, dan heeft sneeuwhoogte een mooie feature: je krijgt een melding zodra er op jouw bestemming sneeuw is gevallen.

Google Play Store | App Store

gearlimits-sneeuwhoogte-app-icon

Mammut Safety

Met de Mammut Safety App ben je altijd op de hoogte van het lawinegevaar op jouw locatie, met lawinebulletins, risico check en SOS knop waarmee je snel hulpdiensten kunt inschakelen. Wanneer je de locatievoorziening hebt ingeschakeld op je telefoon kunnen de hulpdiensten je zelfs direct lokaliseren dankzij deze app. Uiteraard is de app voorzien van een kompas, clinometer en hoogtemeter. Deze app is zeer geschikt voor off-piste skiërs en snowboarders.

Google Play Store | App Store

gearlimits-mammut-safety-app-icon

Ski Tracks

Meet accuraat zonder dat je batterij snel wordt leeg getrokken – door zuinige GPS instellingen – de maximaal behaalde snelheid, de afgelegde afstand, je hoogte, de steilheid van de afdaling, het aantal keer dat je naar beneden bent geknald en hoe lang je in totaal op de piste bent. Bekijk op de (satelliet) kaart je parcours. Aan het einde van de dag kun je alles nog een keer meemaken met de optie ‘afspelen’. Foto’s worden automatisch op de juiste geografische plaats opgeslagen. Je kunt vanuit Ski Tracks direct foto’s schieten en terugkijken en de app laat je ondertussen gewoon muziek afspelen, sms’en en bellen zonder te stoppen met tracken.

Google Play Store (€ 0,95)| App Store (€ 0,99)

gearlimits-ski-tracks-app-icon

ADAC skiguide

Deze app van ADAC – de Duitse ANWB equivalent – vertelt je waar de beste sneeuw, het mooiste ski- weer en de meest veeleisende skigebieden te vinden zijn. De app heeft interessante mogelijkheden. Zo zijn er offline mogelijkheden beschikbaar als winter tours, informatie over skigebieden en kaarten.

Google Play Store | App store

gearlimits-adac-app-icon

iSki Tracker

Met behulp van de GPS op je smartphone kun je met deze app exact bijhouden hoe en waar je hebt geboard/geskied. iSki Tracker geeft inzicht in je snelheden, afgelegde kilometers, hoogteverschillen en nog veel meer. Bij de iSkier Community kun je vrienden toevoegen en kijken hoe zij de (off) piste dag hebben besteed.

Google Play Store | App Store

gearlimits-iski-tracker-app-icon

Wintersport App

Als je bent aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging (NSV), dan is het handig om tijdens de wintersport activiteiten de Wintersport App op zak te hebben. Die bevat namelijk het laatste nieuws en de aanbiedingen van de NSV. Je kunt vooraf een kanaal maken voor je eigen skigebied, zodat je meteen weet wat de sneeuwhoogtes en het weerbericht van die dag zijn. Ook zitten er in de app verschillende noodnummers, waaronder ook het alarmnummer van de doorlopende reisverzekering van de NSV, zodat je meteen iets kunt doen zodra iemand iets overkomt.

Google Play Store | App Store

gearlimits-wintersport-app-icon

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Read also

Related

Latest posts

Vallon Freebirds ski goggles; style, comfort and great vision | Review

The Vallon Freebirds ski goggles are an excellent choice thanks to the high-quality Carl Zeiss lens with anti-fog coating.

An interview with Scottish Highlands-based illustrator Jack Spowart

We were introduced to Jack Spowart last year when Rab and Banff were looking for a talented artist to design the 'artwork' for the...

Our best ‘insulated’ picks for autumn and winter 2023/2024

For optimal protection during your cold and rainy outdoor adventures, we have compiled an overview of the best insulated jackets on the market. When...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.