[vc_message icon_fontawesome=”fa fa-language”]We are working on translating all available content on GearLimits.com to English because we want to share our content with even more people. This page is not yet available in English. We apologize for the inconvenience. If you have any questions you would like to see answered please contact us through [email protected]. For Dutch visitors please check www.gearlimits.nl.[/vc_message]

Skateboards – GearGuide

skateboard-obey-gearlimits-gearguideIn de jaren vijftig is het skateboarden ontstaan aan de Amerikaanse westkust. Surfers monteerde rolschaatswielen onder surfboards om zo op de straat te kunnen ‘surfen’.

In die tijd was het ‘skaten’ niet meer dan rijden, slippen en een enkele trick, zoals een wheelie of het springen over hindernissen waarbij het board er onderdoor dook.

Tegenwoordig zijn is een veelheid aan skateboard merken verkrijgbaar en kan de aanschaf van het juiste skateboard lastig zijn. Hier vind je meer achtergrond informatie over skateboards en onderdelen.

Onderwerpen:

  • Maatvoering
  • Wielen

Wielen

Skateboard wielen zijn te verkrijgen in vele verschillende maten. De meest gebruikte maten liggen tussen de 50mm en 55mm. Welke maat wielen je geschikt hang natuurlijk af van hetgene waarvoor je het skateboard of longboard gebruikt. Maar het is vooral belangrijk wat je zelf fijn vindt skaten.

Hoe kleiner het wiel, des te minder de afstand tussen je deck en het asfalt. Dit zorgt voor meer stabiliteit maar maakt het bijvoorbeeld lastiger om scherp te draaien. Hoe groter het wiel, des te harder je skateboard rolt. Naarmate de wielen groter worden, heeft het wiel meer draagvlak met het asfalt. Hierdoor hoef je – als je grotere wielen onder je skate board hebt – minder hard te steppen om dezelfde snelheid te behalen als met een kleine wielen. Ben je een beginner; dan is het aan te raden een gemiddelde maat aan te houden, tussen de 52mm en 55mm te nemen.

MEER GEARGUIDE