Minder verspilling met Haglöfs Leftover

We schrijven al langer over de verschillende ideeën en initiatieven en stappen die bij verschillende outdoor merken worden genomen om een meer duurzame outdoor industry te creëren. Van het terugbrengen van PFC’s in waterafstotende lagen (Gore-Tex), via het gebruik maken van eco vriendelijke grondstoffen en materialen (Vaude) tot het toepassen van verftechnieken die minder water verspillen (We Are Spindye).

Mooie high-tech voorbeelden, waarbij low-tech en common sense ook waar mogelijk wordt toegepast. Van het repareren van kleding, wat Patagonia en Bergans of Norway bijvoorbeeld al doen, tot het toch gebruiken van “left over” materiaal door Haglöfs. In de productie van gear is er vaak veel snijverlies, van textiel, van isolatie materiaal, enz. Maar ook hier kan je wat van maken.

Het Zweedse Haglöfs heeft onder de naam “Leftover” dit principe in een aantal producten toegepast. Meest opvallend hun Leftover slaapzakdie er echt wel anders uit ziet dan veel andere slaapzakken. En dat is omdat het ook echt anders is, namelijk gemaakt van overgebleven materiaal. Vandaar ook de random kleuren combinaties. Een schotterende product natuurlijk. Maar Haglöfs heeft het daarbij niet gelaten, en heeft ook een lijn van fraaie moccasins gemaakt.

Leftover Mimic Moccasin

De vulling van de Moccasin is van het 100% gerecycled Polyester QuadFusion™ Mimic materiaal. Polyester bolletjes die de werking van dons imiteert door warme lucht tussen de kleine vezeltjes vast te houden. Dit materiaal wordt ook gebruikt in de meest technische hoogwaardige isolatie jassen en slaapzakken van Haglöfs. Het houdt je echt goed warm, en ademt daarbij ook goed door.

De bekleding van de Moccasin is van lichtgewicht 30D scheur- en wind-bestendig fluorocarbon vrije DWR-behandelde Pertex® shell stof. De zool is versterkte en waterdicht materiaal. Een mooi duurzaam product dat misschien niet erg glamorous is, maar stiekem wel super veelzijdig. In en rond je tent zullen ze super handig zijn, op wintersport na een dag skiën in de ski kelder is het alsof je een wolk aan doet na een dag in oncomfortabele ski boots, en gewoon lekker thuis, elke dag warme voetjes.

Ik heb overigens gemerkt dat ze, in tegenstelling tot veel andere sloffen/moccasins die ik heb gedragen, dat ze nooit te warm worden of dat ik zweetvoeten krijg in deze van Haglöfs. Dat is toch het voordeel van dat technisch heel hoogwaardige Mimic materiaal.

#GearGiveAway

Deze Moccasins zijn een super kado voor onder de kerstboom. Dus, als je ze wilt kun je ze natuurlijk kopen (€ 49,90) of je kunt naar onze Facebook pagina gaan, aan onze #GearGiveAway actie meedoen, en kans maken op een paar Haglöfs Moccasins. Let op de actie loopt tot en met 18 december 2019. Dus wees er snel bij!

Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

Read also

Related

Latest posts

Wander Tactical: the essence of love and passion for making knives

I recently got in touch with the founders of Wanderer Tactical. Wander Tactical was founded in 2015 by two passionate men who shared a...

The Salomon XA Forces Mid GTX EN outdoor shoe | Review

Earlier, I went wild on the Salomon Quest 4 GTX in Wales. From GearPoint, I got the chance to take a closer look at...

Fjällräven Vidda Pro Lite Trousers: master the trails | Review

During my multiday hike through the North Holland dune reserve, the Fjällräven Vidda Pro Lite Trousers proved their excellence.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.