We zagen ze onlangs staan in een lokale Applestore, en ze zijn al enige tijd op de markt, maar met dat oh zo mooie wintersportseizoen dat zich nog even voor ons uitstrekt toch nog weer even aandacht voor de Oakley Airwave. (En voor wie het misschien gemist heeft.) Connected Gear bij uitstek, meten deze goggels o.a. (max) snelheid, airtime en lengte van jumps, kan je ermee navigeren en verbinden met je smartphone zodat je sms-jes en inkomende telefoontjes kunt zien binnenkomen.

Helaas heb ik de Airwave nog niet in handen gehad, maar het is wel een echte want-to-have. De combinatie tussen de optics technology, toch de core business van Oakley en al die heerlijk statistieken en data (ik hou daar wel erg van): geweldig! Wat ook nog eens interessant is, is dat de Airwave compatible is met de Garmin Virb, een Action cam die wij eerder hebben getest (lees hier de review van de Garmin Virb Elite). Dat betekend dat alle data die de Airwave trackt je kunt integreren met de beelden die de Garmin filmt en je de uiteindelijk video kunt verrijken met stats in fraaie graphic overlays.

Tijdens je ride zie je onder in je goggle een schermpje met realtime data. Deze heads up display bedien je met een afstandbediening die je om je pols kunt dragen. Je kunt heel veel verschillende data accessen, o.a. de piste kaart. Daarmee kan je precies waar je op de piste bent, en via een buddy tracking systeem kan je ook zien waar je vrienden zich bevinden. Mits zij ook een Airwave hebben, of de smartphone app die bij de Airwave wordt geleverd, open hebben staan. Oh ja, en ook werkt het pas als je je in een van de ruim 200 resorts die Oakley beschikbaar heeft in de Airwave bevindt. Navigatie on the fly dus. Voor meer info over de functies van de Airwave check de site van Oakley.

Omdat ik niet heb kunnen rijden met de goggle heb ik geen idee hoe groot de afleiding is van deze gegevens en hoe goed de goggles syncen met de smartphone app die erbij horen. De Airwave waarschuwt wel dat je vooral goed op je omgeving moet blijven letten. Zo gauw we de Airwave hebben kunnen onderwerpen aan een goede test zullen we de review plaatsen.

De Airwave is te koop voor € 649,95. Niet echt een koopje dus en in verschillende webshops is er al wat van de prijs afgedaan. 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.