Uitreiking BergsportAwards tijdens Bergsportdag 2015, Jaarbeurs Utrecht

Op zondag 15 maart reikt de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging de jaarlijkse BergsportAwards uit aan klim- en bergsporthelden en –locaties die in 2014 veel hebben betekend voor de sport. Voor het eerst in de geschiedenis van de BergsportAwards is ervoor gekozen de uitreiking samen te laten vallen met de jaarlijkse Bergsportdag in maart. Op deze manier kunnen alle bezoekers van de Bergsportdag meteen beter kennis maken met de bergsporthelden van 2014.

NKBVBergsportAwardsZo geeft Jorg Verhoeven, de meest succesvolle klimmer van Nederland een lezing over zijn beklimming van The Nose in Yosemite National Park afgelopen november. Zijn beklimming, die ook is genomineerd voor een BergsportAward in de categorie Sportklimprestatie, baarde opzien bij diverse internationale media. Behalve in de categorie Sportklimprestatie zijn er nominaties in de categorieën Alpiene beklimming, Jeugdklimmer, Wandelbestemming, Duurzaamheidsproject, Klimhal en Boulderhal. Ook met deze genomineerden kan worden kennisgemaakt tijdens de Bergsportdag. Zo bemannen de wandelbestemmingen als Zillertal en Zwitserland een stand en geven klimmers lezingen en demonstraties. Er kan tot 28 februari op de genomineerden worden gestemd op bergsportawards.nkbv.nl

Bergsportdag

De achttiende Bergsportdag Zomer wordt op zondag 15 maart gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Naast Jorg Verhoeven, die de klimfanaten bedient met zijn lezing, geeft ook de beroemde alpinist Peter Habeler een lezing over zijn avonturen op de Mount Everest, waar hij samen met Reinhold Messner als eerste alpinist de top bereikte zonder zuurstof. In het Oostenrijkse Zillertal werd zelfs een rondwandeling naar hem vernoemd: de Peter Habeler Route. Behalve lezingen van bergsporthelden als Verhoeven en Habeler, worden er verschillende workshops en demonstraties gegeven door standhouders en NKBV-instructeurs. Natuurlijk zijn er ook diverse merken die interessante beursaanbiedingen presenteren voor bergsporters. En als kers op de taart is iedereen welkom bij de uitreiking van de BergsportAwards. Tot op 15 maart!

Meer informatie over de NKBV Bergsportdag vind je hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.