De afgelopen weken kom ik al zappend op maandag met regelmaat langs Expeditie Poolcirkel en blijf vaak hangen om te kijken wat een groep bekende “topsporters” (alhoewel, John de Wolf zat er ook bij) terecht brengt van allerlei verschillende opdrachten in het woest en schitterende IJslandse landschap. Ik geniet vooral van Bram Som en Laura Dekker. Som, een olympische atleet die zichtbaar geniet van elke uitdaging en Laura Dekker, je weet wel, het zeilmeisje, die echt zó goed is. Sterk, slim, snel en mentaal niet stuk te krijgen. Die maak je de pis niet lauw zullen we maar zeggen. Wat alleen de wereld over zeilen wel niet vermag.

Het heeft de potentie van een mooi programma, al is het wat theatraal opgezet allemaal, met als prima donna Yolanthe Cabau-enzovoorts. Vol in de make-up, gelakte nagels en keurig gestyled haar poogt ze de kandidaten aan te moedigen. Naast het feit dat ze een papiertje nodig heeft om drie cijfers op te lezen, trof mij gisteravond vooral de totale mismatch tussen het genre van het programma, en de categorie waar binnen Yolanthe zich doorgaans begeeft. Nu ben ik niet geïnteresseerd genoeg in de laatste om exact op de hoogte te zijn van haar hobby’s, maar op een of andere manier vind ik haar niet echt een outdoor type. Op zich niet erg, en over het algemeen zie je haar best in style terug, maar viel me op, vooral als het regent. Dan heeft ze kleding aan van sponsor RAB, en is de glamour een beetje getuned naar poolcrikel maatstaven.

Schermafbeelding 2015-02-17 om 11.03.24Maar tijdens de opnames van het gisteren uitgezonden gedeelte regende het blijkbaar niet, en is Yolanthe er in de ochtend even lekker voor gaan zitten bij de visagie. Roze lippenstift, roodgelakte nageltjes, plamuur op de toet. Kek gebreid wollen mutsje over de verse gekrulde haren en een luipaard print sjaaltje om de nek. Die heeft niet in de tipi geslapen waar de kandidaten in moesten bivakkeren. Nu is er natuurlijk best een verschil tussen kandidaten van een programma en de host, maar een beetje feeling met het onderwerp moet toch best kunnen. Het enige wat dat verraad waren de stevige bergschoenen die ze onder haar outfit droeg, geen hakken dus. Dat dan weer wel.

Als sponsor van het programma, RAB is dat zeker en ik zie ook Bever terugkomen, vind ik daarnaast dat je mag verwachten dat ook het “gezicht” van je sponsorobject jouw belangen scherp heeft. Zeker een commerciële zender als RTL moet dat toch snappen, zou je denken. In mijn dagelijks leven houd ik mij beroepsmatig met marketing bezig, en ik zou als marketeer van deze mooie outdoor merken me hier toch erg aan storen. Ik ken toch een sloot andere aantrekkelijke presentatrices die volgens mij veel beter bij het programma en de merken zou passen dan deze glamour dame.

Daarnaast ziet het er gewoon niet uit, die roze lippen doen, in contrast met dat schitterende landschap gewoon pijn aan de ogen. Haar ‘bruin-zonder-zon’ gezicht tegenover de afgepeigerde bleke koppies van de kandidaten, alsof ze haar storen tijdens een dagje spa met solarium. Ik ben dan ook benieuwd op welke doelgroep dit programma zich eigenlijk richt, de outdoorsporter of gewoon doorsnee reality TV kijker die inderdaad wel boodschap heeft aan Yolanthe.

Het is natuurlijk zo dat het altijd goed is om buiten je comfort zone te gaan, en dat doet Yolanthe met dit programma zeker wel. Alleen gevolg is dat ook ik uit mijn comfort zone gehaald wordt door haar verschijning in het programma,…nou ja, misschien dus ook wel weer goed. Weet niet of ik, lui gezeten op de bank daar wel zo’n behoefte aan heb, maar goed. Ben wel benieuwd wat ze volgende week aan heeft ;-).

[vc_video link=”https://youtu.be/P-r2BARj6Oo”]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.