Rab & Lowe Alpine openen Europees reparatie- en servicecentrum in Nederland

Liefde voor de bergen, voor kleding en voor uitrusting is van meet af aan de drijvende kracht achter de merken Rab en Lowe Alpine geweest. Kleding en uitrusting maken die presteert en lang meegaat is al sinds oprichter Rab Carrington in 1981 zijn eerste slaapzak met de hand naaide het onofficiële motto van Rab. Maar geen enkel kledingstuk is onverwoestbaar. In de loop der jaren heeft het bedrijf daarom zijn reparatie- en wasservice verfijnd en doorontwikkeld, met het doel om zijn klanten nog meer vertrouwen te geven in de geleverde producten, maar ook om de ecologische voetafdruk van elk item te verkleinen, uitrusting een tweede kans te geven en waardevolle grondstoffen niet naar de vuilstort te hoeven brengen.

Op basis van het succes van het servicecentrum in het Engeland, heeft Equip Outdoor Technologies Ltd, de eigenaar van Rab en Lowe Alpine, besloten dat het nu tijd is om deskundige was- en reparatiediensten wereldwijd uit te rollen, te beginnen met het onlangs geopende servicecentrum in Leusden in Nederland en gevolgd door soortgelijke centra in de VS, Canada en Noorwegen. Het doel? Het bedrijf streeft ernaar om de grote hoeveelheid wasbeurten en reparaties die in Engeland worden uitgevoerd, ook elders uit te voeren. Dit bespaart elk jaar duizenden items een enkele reis naar de stortplaats en zorgt ervoor dat je uitrustingsstukken langer in topconditie blijft. Dat is goed voor de planeet, voor het buitenleven en voor je portemonnee.

Al meer dan 7.000 artikelen gewassen en gerepareerd

In het afgelopen jaar heeft het Britse servicecentrum van Rab meer dan 7.000 artikelen die door klanten werden ingestuurd gerepareerd en gewassen en daarnaast meer dan 600 garantieclaims afgewikkeld; een duidelijk bewijs dat klanten van Rab en Lowe Alpine op zoek zijn naar een manier om hun uitrusting goed te verzorgen en de bruikbare levensduur te verlengen. Accoord gaan met een kwaliteitsreparatie boven vervanging onder garantie is een verder bewijs van de verandering in de houding van de consument.

Matt Clarke, verantwoordelijk voor Customer Experience bij Equip, legt uit: “In de wereld van vandaag zijn service en regelmatig onderhoud van technische outdoorproducten belangrijker dan ooit. Als merk willen we onze producten zo lang mogelijk laten presteren. De Rab Service Centers zijn ontworpen om een ​​consistente wereldwijde klantervaring te bieden. Door het wereldwijd uitrollen van het aanbod zoals we dat in Engeland al jaren kennen en de bestelling van onze diensten online onder te brengen, zullen Rab-klanten wereldwijd gemakkelijker zelf voor hun uitrusting kunnen zorgen. En als ze om wat voor reden dan ook niet kunnen vinden wat ze zoeken en onderweg hulp of advies nodig hebben, staan ​​onze ervaren Rab Service Center-teams klaar om hen te helpen en te ondersteunen.”

In de wereld van vandaag zijn service en regelmatig onderhoud van technische outdoorproducten belangrijker dan ooit…

Matt Clarke

Gore-Tex kleding wasservice

Of je nu je een scheur in je jack hebt, een gat in je donsjas hebt gebrand, een nieuwe ritssluiting nodig hebt of een reservetentstok, het team van het servicecentrum kan je helpen. Voor de meest hardnekkige vlekken en de moddermagneten, biedt de wasservice van Rab deskundige reiniging en drogen, zodat je uitrusting weer als nieuw lijkt en het prestatieniveau wordt verhoogd. Wasservice is beschikbaar voor waterdichte kleding, voor donskleding en voor andere isolatiekleding alsook voor slaapzakken, evenals een gespecialiseerde Gore-Tex-kleding wasservice.

Gore-Tex kleding wasservice

De Service Centers zijn een integraal onderdeel van de algehele MVO-strategie van Equip. Als klimaatneutraal bedrijf dat zich inzet voor het bereiken van Net Zero-emissies in 2030, is de bijdrage van het Service Centre buitengewoon waardevol. Niet alleen om de bedrijfsdoelstellingen te behalen, maar ook om u te helpen die van jou te bereiken met een lagere impact op het milieu.

Meer weten over de MVO-strategie van Equip? Klik dan HIER en begin je reis om meer te leren over een milieubewuste benadering van productontwikkeling voor buiten.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Dynafit Women’s Alpine trailschoen onder de loep | Review

Een regenachtige zondag in februari, een mooi moment om mijn nieuwe trailschoenen van Dynafit uit te proberen. Aan de stijl zal het niet liggen...

Rab verbetert de Xenair collectie voor actieve isolatie

Rab heeft aangekondigd dat ze een geweldige upgrade hebben gemaakt voor hun populaire Xenair collectie voor actieve isolatie.

De Volvo XC60 2024, één groot avontuur | Autotest

De Volvo XC60 Recharge T6 AWD Plug-in Hybrid Ultimate Bright 2024 is een ideale keuze voor liefhebbers van avontuur die genieten van comfort en houden van mooie auto's.

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief