Protest Sportswear gaat in samenwerking met Nu Cycle afvalimpact neutraliseren

Protest Sportswear en Nu Cycle, een afval compensatieservice gedreven door AI, zijn een partnerschap aangegaan. Maria Kuzma, teamrider van Protest en tevens partner van Nu Cycle, bracht de twee organisaties samen als onderdeel van de PVRE Green challenge. Het doel was om de jaarlijkse afvalimpact van alle medewerkers van Protest te neutraliseren. Dankzij deze samenwerking hebben Protest en Nu Cycle in één jaar tijd maar liefst 33.000 kg afval verwijderd en omgezet.

Nu Cycle is een afval compensatieservice waarmee zowel individuen als organisaties hun wereldwijde afvalimpact kunnen neutraliseren. Het Nu Cycle-systeem gebruikt AI om afval op te sporen en te verzamelen op plekken waar het helaas nog te vaak belandt (zoals de oceaan). De aangesloten partners upcyclen vervolgens het verzamelde afval weer tot bruikbare materialen. Protest wil de jaarlijkse afvalimpact van alle medewerkers neutraliseren door samen met Nu Cycle vervuilende stoffen als plastic, glas en voedsel uit het milieu te verwijderen.

33.000 kg afval

In een jaar tijd zal de samenwerking tussen Protest en Nu Cycle verantwoordelijk zijn voor het verwijderen en omzetten van 33.000 kg afval. De missie van Protest is “to help everyone ride more”. Protest is er voor de avonturiers die het liefst buiten zijn, op het water of in de bergen, ongeacht het weer. Een deel van de missie is ervoor zorgen dat Protest doet wat nodig is om de natuur te beschermen. Om meer bewustzijn te creëren heeft Protest de PVRE Green Challenge in het leven geroepen om samen met de teamriders de bewustwording te vergroten.

Protest Sportswear gaat in samenwerking met Nu Cycle hun afvalimpact neutraliseren

Voor individuen en organisaties

Maria Kuzma legt uit: “De samenwerking met Nu Cycle zorgt ervoor dat het plastic afval wordt weggehaald uit de natuurlijke omgevingen die het meest te lijden hebben onder het wereldwijde plasticprobleem. Dit is hoe de Nu Cycle-afvalcompensatie werkt. GEO-TM, een van de partners van Nu Cycle, verzamelt plastic afval door middel van een opkoopmodel waarbij de lokale gemeenschap centraal staat. Dat afval wordt omgezet in hernieuwbare brandstof die kan worden gebruikt als lokaal alternatief voor dure of geïmporteerde brandstof. GEO-TM verwijdert dus niet alleen plastic uit het milieu, maar zet het ook om in een waardevol product dat de lokale bevolking kan gebruiken voor bijvoorbeeld noodgeneratoren, koken en transport.”

Protest Sportswear gaat in samenwerking met Nu Cycle hun afvalimpact neutraliseren
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring. Deze drive geeft autorijders de kans om Mazda's nieuwste modellen uitgebreid te testen. Maar niet in...

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.