Eervolle vermelding Rab en Lowe Alpine voor duurzaamheid strategie

Op dit moment is de klimaatconferentie COP26 in Glasgow in volle gang. In de aanloop hiervan ontvingen Rab & Lowe Alpine een eervolle vermelding door certificeringsinstituut South Pole voor haar ambitieuze strategie naar duurzaamheid.

Rab & Lowe Alpine behoren – volgens South Pole – tot de “klimaatpioniers” in het Verenigd Koninkrijk en Ierland doordat zij ambitieuze oplossingen voor klimaatvermindering integreren in hun bedrijfsstrategie. Equip – waaronder de merken behoren – werd in 2020 een gecertificeerd klimaatneutraal bedrijf, als een van de eerste fabrikanten van outdoorkleding in Europa.

Climate Neutral Label

Na een grondige meting van de scope 1, 2 en 3 emissies van het merk, het opstellen van een ambitieus emissiereductieplan en het investeren in een portfolio van CO2-credits om de resterende en onvermijdelijke emissies te compenseren, kreeg het bedrijf voor het tweede jaar op rij het South Pole’s Climate Neutral Label toegekend. 2021.

Equip zet zich in om tegen 2030 Net Zero-emissies te bereiken met koolstofreductiedoelstellingen op basis van de Science Based Target-methodologie. Het bedrijf past een alomvattende MVO-strategie toe die op alle niveaus in het hele bedrijf is verankerd.

Debbie Read, CSR Manager bij Equip, zegt: “We zijn zeer verheugd over de erkenning door South Pole van onze MVO-ambities. We zijn trots om met zo’n ondersteunende partner samen te werken en te kunnen vertrouwen op hun expertise en knowhow op het gebied van duurzaamheid en klimaatoplossingen.”

Voor meer gedetailleerde informatie over de routekaart van Equip om tegen 2030 Net Zero te bereiken, is het Duurzaamheidsrapport 2021 van het bedrijf raadplegen.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

8 redenen waarom Wales een must is voor de buitensporter die variatie wil

Wales is een land dat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid, rijke cultuur en gastvrije bevolking. Hoewel het misschien niet zo populair is als...

De Sea To Summit Dry Bag voor meer dan outdoor

Met de Lightweight Dry Bags van Sea to Summit hoef je je geen zorgen meer te maken over water of vocht die je spullen...

Win het boek ‘Run’ de 100 mooiste hardlooproutes ter wereld

Ben jij een fanatieke hardloper en op zoek naar nieuwe uitdagingen? Dan is het boek 'Run' een absolute must-read voor jou! In dit boek...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief