De nieuwe Bever campagne ‘Buiten heeft ons nodig’

Sinds vandaag geeft Bever een nieuwe campagne gelanceerd: ‘Buiten heeft ons nodig’ Met deze campagne laat Bever zien dat zij zich verantwoordelijk voelen voor een duurzamer gebruik van materiaal en een bijdrage leveren aan de bewustwording hiervan bij de consument. We verleggen grenzen, beklimmen de hoogste toppen en zetten op de meest ondenkbare plekken onze tenten op. Maar beseffen we wel genoeg hoe hard buiten ons nodig heeft?

Met deze campagne wil Bever laten zien dat zij er alles aan doen te streven naar een juiste balans met de natuur. Zij weten dat zij, als winkelketen, de verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun eigen bijdrage aan een wereldwijd probleem van overproductie, overconsumptie en afvalbergen vol onnodig weggegooide producten. Zij werken daarom hard mee aan een oplossing hiervoor. Elke stap telt, klein of groot, van iedereen en roepen daarom de consument op met ze mee te doen.

Waar Bever voor staat

Niet blijven consumeren, onderhoud je producten, laat ze repareren, of lever ze bij Bever in voor een tweede leven. Elke stap naar duurzaamheid telt.

Duurzamere producten

Geloof in een wereld waar spullen lang mee gaan. En dat begint met bewust kopen. Als je een goed product koopt dat past bij jouw buitenavonturen, is de kans groot dat het lang mee gaat. Bever kiest zoveel mogelijk voor duurzame merken. Om je te helpen hierbij hebben zij het Our Planet-keurmerk. Het keurmerk geeft aan waarom het product een duurzame keuze is. Denk aan duurzame materialen, verminderde chemicaliën, maar ook aan een lange levenscyclus. Producten die lang mee gaan zijn duurzaam in gebruik, waardoor er uiteindelijk minder producten geproduceerd hoeven worden. Ook dat is het eerlijke verhaal.

Onderhoud en reparatie

Zo lang mogelijk van je producten kunnen genieten. Goed onderhoud is daarbij essentieel. En hierbij helpen zij je graag. Dit doet Bever met eigen services, maar ze hebben ook alle onderhoudsmiddelen in huis waarmee je zelf onderhoud kan uitvoeren. De Buitenexperts van Bever geven je advies over hoe je jouw producten het beste kunt onderhouden. Als je product echt kapot is, kun je gebruikmaken van de Bever-reparatieservices. Zij repareren je product namelijk liever dan dat ze je een vervangend product verkopen.  

Een tweede leven

Is je product op, gebruik je het niet meer of wil je graag iets nieuws? Lever het dan in bij een Buiten-Gebruikt recyclepunt in een Bever-winkel. Dan krijgt je gear een tweedekans via het tweedehands-kanaal of in kansarme regio’s in de wereld. Is het product echt op? Dan recycled Bever het voor je. Een selectie van gerecyclede en ge-upcycelde producten vind je in de Buitenmens-collectie

Reno de Jager
Mijn grootste passies zijn hiken, mountainbiken en fitness, daarnaast mag ik graag reizen. Zowel actieve als culturele - liefst een combinatie van beiden - hebben mijn voorkeur.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De nieuwe ruige Odin jassen van Helly Hansen | GearBite

Helly Hansen ontwikkelde de eerste soepele waterdichte stoffen 140 jaar geleden. En gedurende zijn bestaan heeft Helly Hansen outdoorkleding ontwikkeld voor ‘s werelds meest...

Voor de buitensporter is de Suzuki Across plug-in hybrid ‘buitengewoon’ geschikt | autotest

Gearlimits contributor Albin Bronkhorst besloot dat hij medio april van Land’s end in Engeland naar John’ O’Groats in Schotland wilde gravelrijden. Als enerzijds een...

Zomer in de Franse Alpen; actief in La Plagne | Reisverslag

Maandagochtend 4.30 uur. Ik schrik wakker van de wekker na een korte en onrustige nacht. Half wakker loop ik naar de douche in mijn...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief