Nabeschouwing KEEN International Ocean Film Tour | Part 2

Voor de degenen die geen kaartje hadden (gewonnen) of om een andere reden niet geweest zijn of geen tijd hadden, hier vind je – in navolging op het eerste deel – het tweede deel van onze KEEN International Ocean Film Tour nabeschouwing.

Hoofdsponsor KEEN maakt onder andere footwear voor alle omstandigheden waar geen dak boven zit, hoewel het binnenshuis ook lekker draagt.

Oorspronkelijk zijn veel KEEN producten bij uitstek geschikt voor gebruik op of bij het water en in de natuur. KEEN toont zich ook maatschappelijk bewust met name op het gebied van natuurbehoud en schoon water. Vanwege al deze redenen sponsort KEEN dit outdoor-filmfestival met als thema: “WATER”.

ATTENTION

De beelden van deze freediving film zijn mooi maar het ontbreekt wat aan tekst en uitleg, want het is een flink ingekorte versie, speciale editie, van Attention – A Life in Extremes. Meer verhaal had het waarschijnlijk nog indrukwekkender gemaakt. Misschien moeten we deze film meer zien als trailer. Naar mijn mening iets te rigoureus gesnoeid.

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=93HEOxeEK84″]

STEP N’ SOUL

Het kunstzinnige Step n’ Soul voelt als een videoclip. Soms lijkt het door de zwart-wit en sepiakleurige scènes een oude surffilm, maar dan zie je de surfer een kleine MP3-player in z’n oor proppen en weet je, dit is nú. Hij ‘headbangt’ lichtjes op de maat van strakke Jazz en gaat aan de slag op de golven … Cooool.

[vc_video link=”https://vimeo.com/62195782″]

ALTERED ROUTE

Wat de korte skateboardfilm Altered Route met water te maken heeft wordt snel duidelijk. Het decor is een vervallen zwemparadijs; iets voor liefhebbers van Urban Exploring. De bijzondere skate-style van Kilian Martin is streetdance-achtig.

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=cbSbbY5ibas”]

THIS TIME TOMORROW

In de laatste film van dit filmfestival gaan we mee op surf-roadtrip.

Er is slechts ‘één golf’, en die volgen de surfers in meerdere landen. Deze nonchalante dudes bekijken de weerberichten uiterst serieus en plannen de reis nauwkeurig.

Niet alleen het surfen maar ook het water wordt mooi in beeld gebracht. Op ieder locatie kleurt het weer anders. Van heel massieve diepblauwe golven in Tahiti, naar meer doorschijnend lichtblauw en allerlei kleuren groen in Mexico, Californië en Alaska. Een ‘prachtige’ wipe-out zien we nog net door een smalle opening in de golf. Dat deze mannen leven om te surfen is wel duidelijk. De rest is allemaal bijzaak, het gaat om genieten en niet eens zo zeer om de kick. Met hun lange haar, baarden, flip-flops en permanente lach hebben ze een beetje een Jesus-look. Niet zo gek want surfen komt in de buurt van op water lopen. Mooie film, prima muziek, goeie portie slomo’s.

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=rylUTVELi5Y”]
Marc Janssen
Marc Janssen
In m'n jeugd waren fietscross en boompjeklimmen mijn favoriete sporten. Nu doe ik vooral aan rennen, zwemmen, wandelen, skaten, en zo af en toe skiën, windsurfen, klimmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Het hoe en waarom van een goede lawine-uitrusting

Off-piste skiën en snowboarden is bijzonder populair. De aantrekkingskracht van verse, onbetreden sneeuw is groot. Het gevaar des te meer. Jaarlijks kost het vele...

Een weekendje binnen? Dan kun je ook avontuur zoeken met gamen

Voor buitensporters is buiten zijn een deel van hun leven. Of het nu gaat om bergbeklimmen, kajakken op rivieren of hardlopen over paden, ze...

De thru-hiking paklijst voor langeafstandswandelaars

Wat heb je nodig voor jouw volgende langeafstandswandeling? Goede vraag! Samen met thru-hiking gingen we op onderzoek uit en kwamen we tot een handige...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief