De kaarten van komoot komen tot leven met Trail View

Komoot lanceert Trail View, een unieke technologie die komoot kaarten tot leven brengt dankzij gebruikersfotos van paden en trails. Met automatische beeldherkenning, die kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om de foto’s te verwerken, is Trail View ontworpen vanuit komoots’ visie om haar community de best mogelijke weergave te geven van welke route dan ook — nu met foto’s.

Groene bolletjes tonen op de Trail View kaart in komoot de plaatsen waar andere gebruikers, die de trails al eerder bezocht hebben, fotos hebben toegevoegd. Deze zijn dan met een klik op de knop te bekijken.

Foto meets Kaart

Niet elke geüploade foto komt door de Trail View test. Trail View scant elke foto die geüpload wordt en laat alleen de afbeeldingen zien die paden en trails tonen. Als er fotos zijn die niet aan de criteria voldoen worden deze eruit gevist (bijvoorbeeld foto’s met gezichten, dieren, landschappen en gebouwen).

De kaarten van komoot komen tot leven met Trail View

Om komoot Trail View mogelijk te maken zijn de meer dan 15 miljoen door de komoot community ingestuurde foto’s gescand waarvan er uiteindelijk 1 miljoen overbleven die paden en trails tonen. Dit zullen er alleen maar meer worden naarmate onze community afbeeldingen blijft toevoegen die helpen anderen hun volgende avontuur te visualiseren.

Avonturen plannen op een hoger niveau

Trail View voegt een extra dimensie toe aan het plannen van routes door gebruikers van te voren in staat te stellen een trail te bekijken. Zo kan men onderbouwde keuzes maken of die route past bij de sport en het ervaringsniveau. Heldere informatie over de conditie en het soort route helpt mountainbikers de juiste uitrusting te kiezen, families die gaan hiken minder risico’s te nemen en degenen die op zoek zijn naar gravel de grote stenen te vermijden — alles bij elkaar betekent dit meer plezier voor iedereen! Een extra reden om enthousiast te worden omdat komoot gebruikers nu van te voren kunnen zien wat voor avontuur hen te wachten staat.

Probeer het hier zelf uit door de Trail View kaart te selecteren op: https://www.komoot.nl/plan

Of bekijk de video

How to use the new Trail View feature to plan your routes more precisely

Reno de Jager
Reno de Jager
Mijn grootste passies zijn hiken, mountainbiken en fitness, daarnaast mag ik graag reizen. Zowel actieve als culturele - liefst een combinatie van beiden - hebben mijn voorkeur.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Canyon Grizl CF SL 8 gravel fiets | Review

Toen Canyon een nieuwe gravelbike aankondigde kon ik niet wachten. Na de Canyon grail met zijn bekende dubbedek stuur was ik erg nieuwsgierig waar...

Timothy Olson is het nieuwe gezicht van de Ocean Outdoor Film Tour

De European Outdoor Film Tour 2022 komt er weer aan! De avonturenrugzak is propvol met nieuwe verhalen van mensen die hun passie onvoorwaardelijk volgen....

AGU SIX6 Bib III & Solid Merino wielerkleding | Review

AGU, een Nederlands bedrijf, vroeg Gearlimits om de nieuwe SIX6 wielrenkleding te reviewen. Hoe AGU old-school materialen en de nieuwste technologieën combineert tot een...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief